PairTwo is het officiele paringsprogramma van de KBSB voor het beheer van toernooien. De KBSB stelt het vrij ter beschikking, zonder restricties in gebruik.

Je kan de laatste versie van PairTwo afhalen op de site van de KBSB. De huidige laatste versie, PT 5.13, is af te halen op http://www.frbe-kbsb.be/PT5.php.
PairTwo 5.13 EXE seulement (335KB) bevat alle bestanden die nodig zijn om het programma te gebruiken, PairTwo 5.13 FULL (5.3MB) bevat daarenboven ook nog help bestanden in het Frans, Engels en Nederlands. De Nederlandse help bestanden zijn ook hieronder af te halen (zie bijlage): na het uitpakken dubbel-klik je dan best op het bestand mainFrameNED.html in de folder PairTwoHelp.
De beschikbare informatie kan je raadplegen vanaf PairTwoHelpNED.html, dat je na het uitpakken terug kan vinden in de folder PairTwoHelp. De juiste instellingen van het programma,  het aanmaken van een nieuw toernooi en het beheer ervan worden er allemaal goed in uitgelegd.

Om PairTwo goed te gebruiken, heb je ook twee .DBF bestanden nodig: PLAYER.DBF en FIDE.DBF. Dit zijn bestanden gemaakt voor het (steenoude) database programma DBaseIV. Ook PairTwo kan deze bestanden lezen en gebruikt ze om allerhande informatie over de leden op nationaal niveau (PLAYER.DBF) en internationaal niveau (FIDE.DBF) op te vragen. De laatste uitgaven van deze bestanden zijn af te halen op de site van de KBSB: kijk hiervoor op http://www.frbe-kbsb.be/EloFR.php in het kader DATABASE en OTHER FEDERATIONS.
De schaakliga Limburg stelt ook de bestanden RPLAYER.DBF en SPLAYER.DBF ter beschikking, die je hier kan afhalen onder het menu elo. In plaats van de nationale elo's vind je er de rapid- resp. blitz-elo's in terug, samen met alle Limburgse recreanten. Als je rapidtoernooien (met een typisch speeltempo van 15 min. p.p.p.p.) of blitztoernooien (ook wel snelschaaktoernooien genoemd, met een typisch speeltempo van 5 min. p.p.p.p.) organiseert, gebruik je best deze in plaats van PLAYER.DBF.

Het gebruik van de DBF bestanden is ten zeerste aan te raden! Je maakt het jezelf gemakkelijk, én de latere eloverwerking zal dan ook sneller en foutlozer gebeuren.

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand PairTwoHelp.zipPairTwoHelp.zip

Back to top