Zoals gewoonlijk ging in de tweede week van de paasvakantie het BJK in Blankenberge door. En zoals gewoonlijk omdat niemand zich geroepen voelt om in de pen te kruipen, ga ik het weer doen. Organisatie verliep dit jaar heel vlekkeloos en wonder boven wonder ook de prijsuitreiking verliep vlotjes. Daarvoor onze dank, ook aan de directie en medewerkers van Floreal, dat weer in het teken van schaak stond.

Onze provincie was dit jaar vertegenwoordigd door 32 jeugdspelers, mooi verdeeld in alle categorieën. Lichte daling tegenover vorig jaar, maar het ging met kwaliteitstijging gepaard. Alle Limburgers gingen ervoor. Alle clubs met de jeugdwerking stuurden meerdere spelers naar de zee. De grootste delegatie kwam van Neerpelt (10), gevolgd door Houthalen-Oost (7), Leopoldsburg (6), Overpelt (3), Genk (3), Heusden (2) en Eisden (1).

Er waren meerdere titels behaald in 2017 en verwachtingen waren dus hoog gespannen. En de Limburgers hebben van zich laten horen. Drie kampioenen (Alicia -16G; Mikhail -12B en Yaroslav -8B), drie vicekampioenen (Fleur -18G; Juliette -14G en Simon -8B), een derde plaats (Leonard -8B), vierde plaats (Lisa -10G en Olivier -18B) en een vijfde plaats (Andreas -8B). Wij scoorden ook aantal mooie top tien plaatsen (Jorden, Bram, Lev, Eline, Hanne, Martin, Sarie). De rest deed ook hun best en ik denk dat iedereen een goede BJK heeft gehad.

Volledige uitslag vindt u op http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionSWAR/SwarResults.php


Back to top