762882A0 7F16 420D 8B9E 6818DBF5537452 november 2017 kwamen 20 strijdlustige schakers naar Pelt (vroeger Neerpelt) om hun krachten te meten in dit prachtig schaakvariant. Jong en oud (wel zo oud nog niet, beter gezegd, niet meer zo jong), ervaren en onervaren, bekend en onbekend, aantal ervan zijn al kampioen geweest, stonden meteen paraat om het beste van zich te geven. Iedereen hoopte om een goed resultaat neer te zetten, maar hoofdzakelijk een goede en aangename toernooi te kunnen spelen.

Onder de leiding van Grootmeester Raindropchess Pavel Englicky verliep het toernooi heel vlot en sportief. In dit onderdeel is moeilijk te voorspellen wie wint, toch was heel snel duidelijk dat een aantal spelers die dag door de Caïssa goed gezien waren. Schaakgodin Caïssa heeft ons ook een geschenk aangeboden door op een bord een stelling te laten verschijnen waar voor de koning geen plaats meer was en zo heeft de speler aan zet verloor (foto).
Op,het einde was maar een speler zonder nederlaag, Fleur Swennen haalde mooie 6,5 op 7 en veroverde zo de titel. Roel Hamblok eindigde tweede, de revelatie van het toernooi, Simon Mernier derde en hij won daardoor de beker van de beste -10 speler, beste -15 was Sander Jansen, beste +15 was Jef Mariën.

Einduitslag in bijlage

 


Back to top