Nieuws

Een nieuw schaakboek op de markt!

De auteur Roland Mebis, aangesloten bij de schaakclub Max Euwe van Vlijtingen was al jaren op zoek naar meer informatie over schaken, maar vond nergens zijn gading. In de bibliotheken en op websites zie je wel veel schaakboeken, maar deze zijn ofwel voor dummy’s ofwel voor de vergevorderde schaker. “Dan maar zelf een boek schrijven voor de gemiddelde schaker.”, dacht hij.

Vier jaren aan opzoekingswerk en nog eens zo’n … Lees het volledige artikel: 359 woorden

Coronabarometer staat op geel

Voor diegenen die het nog niet zouden weten. De officiële coronabarometer wijst nu naar geel.  De schaakbarometer is nu ingetrokken.

Anderzijds. Het virus is nog niet weg (het neemt de laatste dagen nog in kracht toe). Er wordt nog steeds aangeraden om de handhygiëne en de luchtverversing toe te passen. Zelfs mondmaskers dragen door kwetsbare schakers of door schakers die in contact komen met kwetsbare personen, wordt eveneens aangeraden.

De Limburgse Schaakbarometer voor de resterende maanden

Het Nationaal Overlegcomité heeft vorige week beslist dat vanaf vrijdag 28 januari schaakactiviteiten in competitieverband toegestaan zijn. Hierbij heeft ze het begrip Coronabarometer geïntroduceerd. Als je na op de link geklikt te hebben, iets naar beneden scrollt, dan zie je de regels voor vrijetijdsactiviteiten.

Ook het bestuur van Schaakliga Limburg heeft hierover vergaderd en heeft haar eigen Schaakbarometer uitgevaardigd. In bijlage van dit artikel vind je het overzicht wat Geert Meekers … Lees het volledige artikel: 415 woorden