Zaterdag 7 maart 2015 was NSK de gast voor de 17de editie jeugdrapidkampioenschap van Limburg. Echter door een vreemde fout (?) of wat het ook kon zijn is de uitnodiging voor dit toernooi niet verstuurd. Wij zijn (Luc en ik) hier te laat achtergekomen en met spoed alles nog aangepast (daarvoor mijn dank aan Luc). Toch was kwaad al geschied met het gevolg dat een deel van de jeugd niet kwam of niet kon komen (er was ook LIC voor sommige clubs).

Toch zijn er 16 spelers naar Neerpelt gekomen en is Lev Akulov nog na zijn interclubwedstrijd ook toegetreden. Daardoor zijn alle deelnemers in een groep geplaatst en achteraf is de rankschikking per categorie gemaakt.

De hoogste ELO geplaatste Fleur Swennen heeft vanaf begin aan de leiding gestaan. Door de remise tegen Mikhail Akulov en tegen Jef Mariën had zij alles uit de kast moeten halen om haar eerste plaats veilig te stellen. De slachtoffer van dienst was Sander Jansen die daardoor de aansluiting bij de top miste. De revelatie van het toernooi was Tim Weynjes uit Genk. Hij verloor alleen tegen Fleur en met 6/7 behaalde hij een tweede plaats. Op derde plaats eindigde Mikhail Akulov met 5/7.17de jeugdrapid

Iedereen heeft aantal aandenken mogen naar huis nemen, de bekers zullen aan de winnaars later bezorgd worden.


Back to top