De datum van deze kampioenschap viel dit jaar vrij vroeg, al op 31 januari. Van onze provincie zijn 34 jeugdspelers geselecteerd en wij waren zeer nieuwsgierig naar hun prestaties.

In de categorie tot 8 jaar speelden 6 Limburgers mee. Yarno van Acker van Leopoldsburg haalde mooie 5de plaats met 5 op 7. Faas Schmiehusen uit Achel (NSK) was 12de met 4 op 7.

Categorie tot 10 jaar was vol bezet, hier streden 8 Limburgers mee. De beste was Mikhail Akulov met 4,5 op 7. Hiermee haalde hij 9de plaats.Etienne Carboex uit Houthalen-Oost was 12de en Lowie Geris uit Overpelt was 20ste.

Categorie tot 12 jaar dan. Hier hadden wij enkele hete ijzers in het vuur. Lev Akulov (Leopoldsburg) behaalde mooie 2de plaats achter super sterke Anthony Mitran. Juliette Sleurs was de derde meisje en tweede beste Limburger op de 16de plaats. Tim Weyntjes uit Genk was de derde Limburger op 18de plaats.

Categorie tot 14 jaar is de plaats voor onze sterke meisjes. Alicia Akulova (Leopoldsburg) was de beste Limburger en beste meisje op 9de plaats, tweede Limburger (derde meisje) was Fleur Swennen (Neerpelt) op 14 de plaats. Derde beste Limburger was Robbe Lenaerts (Genk).

In de categorie tot 16 jaar hebben wij maar een vertegenwoordiger gehad, maar dan wel een goede. Jorden Bratuzsewski haalde overtuigend tweede plaats achter Ismail Tamer. Toffe prestatie van Jorden.

In de sterkste reeks van 16 tot 20 jaar was het spannend. Tot 18 jaar behaalde Pieter-Jan Snoeks een prima vierde plaats, tot 20 jaar was Gino De Mon knap 7de.

Dit jaar hebben wij dus geen kampioen, maar de prestatie was veelbelovend en wij zullen in Blankenberge zien.

Uitslagen vindt u op : http://tsmschaakklub.info/jvv2015/


Back to top