Op zaterdag 29 november vond alweer het 13de Jeugdtoernooi van De Zandkorrel Hechtel plaats. Alhoewel het aantal kinderen iets minder was dat vorig jaar, kwamen er toch 48 enthousiastelingen zich aanmelden. Vooral jeugdspelers uit de hoogste reeksen lieten het afweten: maar twee van stap 3. Vervolgens 10 uit stap 2. Zij speelden samen een Zwitsers toernooi. Daarnaast speelden 28 kinderen in stap 1. En tenslotte 8 kinderen in opstapje. Deze laatste speelden een gesloten toernooi zonder klok onder leiding van Jeroen. Na een twintigtal minuutjes werd gekeken hoeveel punten men voorstond. Indien men 5 punten of meer voorstond en er was niet onmiddellijk een dreiging van de tegenpartij won men de partij.

De beste speler uit opstapje was zonder twijfel Pieter Marcoen van Hechtel. Hij haalde een maximum van 7 punten. Op redelijke afstand werd Milan Janssen uit Leopoldsburg tweede. Tiandra De Wolf werd derde en tevens beste meisje.

De stap eentjes waren zeer talrijk. Er deden zelfs kinderen mee uit een nieuwe SLim-school, nl. SLim Hasselt. Een verdienstelijk woord dient dan ook te gaan naar Mert Yeter uit deze nieuwe afdeling. In zijn eerste toernooi op 28 deelnemers met hierin toch een aantal routiniers eindigde hij zomaar 7de (of gedeeld 5de) ! Op een derde plaats eindigde de winnares van stap 1, Yade Put uit Hechtel. Zij was trouwens de enige vreemde eend in de bijt van de top 5. Al de anderen kwamen uit Leopoldsburgd. Met gelijke punten maar met betere scheidingspunten eindigde Mathias Plougmans-Hens op de tweede plaats. Maar onbetwistbaar eerste, ook al met een maximum van 7 op 7, was Yarno Vanacker.

Alle stap 1 + speelden dus in één toernooi. Fleur Swennen van Neerpelt behaalde ook hier het maximum van 7 op 7 en werd naast de winnares van stap 2+ ook nog eindwinnares. Mikhail Katranov uit Leopoldsburg behaalde de titel bij de jongens stap 2+. Van de andere deelnemers (allen uit stap 2) was Lowie Geris zonder enige twijfel de beste. Hij verloor enkel tegen de twee hoger vernoemden, maar won van al zijn concurrenten. Terecht was de beker van beste van stap 2 voor hem. En die voor beste meisje was voor Hanne Gelders. Zij eindigde immers op een vierde plaats.

Tijdens de prijsuitreiking kregen alle sportievelingen terecht een applaus, alsook de begeleiders en schaakmeester Daniël Vercauteren. Ook werd er aandacht geschonken aan de exploten van het schooltoernooi. De laureaten werden naar voren geroepen. En uiteraard kreeg ook ieder een aandenken en per reeks kreeg het beste meisje en de beste jongen hun glazen trofee. Iedereen kon blij naar huis.

In bijlage kunnen jullie de eindstanden per groep zien.

 


Back to top