Tijdens de twee laatste weekenden vond het Limburgs Online Jeugdkampioenschap 2021 plaats. In het eerste weekend (dat van 9 en 10 januari) waren de -8 tot de -14-jarigen actief en in het tweede weekend de -16 tot -20-jarigen. Het platform waarop gespeeld werd, is Tornelo. Dit platform biedt de mogelijkheid om de spelers via zoom in de gaten te houden, maar het grootste voordeel is wel dat de spelers kort bij de arbiters en organisatie staan waardoor de situatie heel nauw aanleunt bij het schaken achter het schaakbord. Een klein nadeel is dan weer dat het gereedzetten van de computer iets of wat tijd en kennis vergt. Maar op voorhand werden er voldoende testtoernooien gehouden waardoor de spelers voldoende geoefend waren en dit geen nadeel meer was.

Dit Limburgs kampioenschap was een echt Limburgs kampioenschap met deelnemers van beide kanten van de grens: dus zowel Belgisch-Limburgse als Nederlands-Limburgse kinderen deden mee. Mocht de VSF beslissen om ergens in het jaar een Vlaams Online Jeugdkampioenschap te houden, dan zou de uitslag van dit kampioenschap voor de Belgisch-Limburgers genomen worden als kwalificatietoernooi. De spelers konden als ze zouden willen, aan een tweede toernooi meespelen, maar ze konden nooit een titel (of kwalificatie) in dit extra toernooi behalen. Hier hebben sommige spelers gebruik van gemaakt.

De uitslagen en eindstanden vindt men terug op de SWAR-website van de KBSB. Dit omdat Tornelo nu nog één zwaar minpunt heeft, zijnde de scheidingssystemen. Tornelo kent slecht drie scheidingssystemen (waarvan er twee zelfs niet goed berekend worden). En ze kan maar één scheidingssysteem per toernooi gebruiken. M.a.w. bij een gelijkheid worden de spelers alfabetisch getoond wat dus niet noodzakelijk juist is. Daarom werd het toernooi nagebootst in SWAR en zijn de eindklassementen hierin "leading".

Zie ook het excelbestand in bijlage voor de verschillende podia.