Op 15 juni 2019 organiseerde Schaakclub Leopoldsburg voor de 18de keer haar Heppens Jeugdtoernooi. Net als vorig jaar stelde Methodeschool Ondersteboven haar infrastructuur ter beschikking voor het zesde luik van het 18de Limburgs Jeugdcircuit.

De 26 jeugdige schakers die paraat stonden voor een namiddagje schaakplezier werden ingedeeld in twee reeksen. Een reeks van 18 deelnemers “Stap 1 / Stap 2” en een reeks van acht deelnemers “Stap 3 / Stap 4”.

Vorig jaar stond er bij de “Opstapjes” geen maat op Boyd Leenen en dit jaar speelde deze jongeman iedereen van Stap 1 en Stap 2 naar huis. Met een knappe 7 op 7 mocht hij dan ook de trofee van beste jongen van Stap 2 in ontvangst nemen. De trofee van beste meisje van Stap 2 werd gewonnen door Celeste Christiaens, die met 4 op 7 eveneens een knappe prestatie leverde. Matz Steeno mengde zich in deze reeks eveneens in de debatten en behaalde ook een score van 4 op 7. Deze score leidde hem naar de trofee van beste jongen van Stap 1. Amina Heyninckx beleefde een moeilijke namiddag in ’t Kamp maar mocht als enige meisje Stap 1 wel de trofee van beste meisje van Stap 1 mee naar huis nemen.

In de reeks “Stap 3 / Stap 4” eindigden er uiteindelijk drie spelers met 5 op 7 op de eerste plaats. Testwedstrijden bleken echter niet nodig aangezien deze spelers elk op een andere trofee aanspraak konden maken. Uiteindelijk werd Andreas Heyninckx gekroond tot beste jongen van Stap 3, Maya Burssens tot winnares en Vsevolod Akulov tot winnaar van het toernooi.

Zowel Schaakliga Limburg vzw als Schaakclub Leopoldsburg bedanken Methodeschool Ondersteboven voor het ter beschikking stellen van de zaal en hopen dat de sportzaal ook volgend jaar terug omgetoverd kan worden tot een schaakarena …