Op 02/02/19 organiseerde de nieuwe schaakclub Chess Bilzen voor het eerst het Limburgs Jeugdrapidkampioenschap. Met 29 deelnemers was er een behoorlijke opkomst in Cultureel Centrum De Kimpel. Vooral de clubs Heusden, Houthalen-Oost en Bilzen waren het best vertegenwoordigd. De emoties liepen soms hoog op bij de jonge schakers en schaaksters, waardoor er af en toe traantjes vloeiden na een nederlaag, maar door de deskundige toernooileiding van Luc Cornet van de Limburgse Schaakliga zijn er geen incidenten geweest en geen gewonden gevallen.

De onbetwiste kampioen is Luca Boatca (Houthalen-Oost) geworden met 7 overwinningen in evenveel partijen. Tweede met 6 overwinningen was Martin Mernier (Neerpelt). Voor de 3de plaats was er een ex aequo tussen Simon Mernier (Neerpelt) en Lars Lehaen (Houthalen-Oost) waardoor een blitzpartij de beslissing moest brengen. Er waren echter 2 blitzpartijen nodig waarbij Simon uiteindelijk aan het langste eind trok.

Bij de leeftijdscategorie├źn mochten we volgende kampioenen huldigen: pupillen (-8 jaar) Justys Van Der Beek (Bilzen), pionnen (-10 jaar) Simon Mernier (Neerpelt), miniemen (-12 jaar) Luca Boatca (Houthalen-Oost) en Nisse Robijns (Heusden), kadetten (-14 jaar) Marte Gelders (Houthalen-Oost) en Krieke Robijns (Heusden) en scholieren (-16) Jef Van Eester (Houthalen-Oost).

Het eindklassement en de uitslagen kun je nakijken op https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionSWAR/SwarResults/700/190202-001597fa-%7B28b38d31-6676-4dd5-87d5-4eb89b123e0e%7D.html.