LIK

Afgelopen vrijdag vond de 2de ronde van het 66ste Limburgs Individueel Kampioenschap plaats. 13 van de 16 deelnemers waren aanwezig in het clublokaal van Hasselt. Frank Maximus had een beletsel en kon die avond niet komen. Zijn tegenstander, Domien Kuijpers, die vorige dinsdag het ziekenhuis mocht verlaten na een operatie, was hier niet rouwig om, alhoewel het zijn tweede forfaitoverwinning op twee rondes was. M.a.w. hij staat mee aan de leiding zonder één zet gespeeld te hebben. Ook Urbain Vaneylen kwam niet opdagen. Helaas werd zijn tegenstander Gino De Mon niet op de hoogte gebracht. Nog erger, Gino was die dag jarig (21 jaar). Dus dit was niet één van zijn beste verjaardagen. Hij had zelfs voor iedereen lekkere vlaai meegenomen. Peter Bouma moest op bepaalde momenten goed rekenen, maar had eigenlijk een redelijk gemakkelijke avond. Tegen Roberto Conte stond hij op een bepaald moment twee kwaliteiten voor en kon vervolgens afwikkelen naar een gunstig eindspel. Het vuurwerk(je) van de avond gebeurde op bord 4. In een volgens de computer gelijke stelling vond Luc Cornet dat het tijd was voor een (uiteraard incorrect) offer. Roberto Naso rekende echter veel dieper en toen de rookwolken wat waren opgeklaard, bleef Luc een vol stuk achter, terwijl Roberto nog een ijzersterk loperpaar had. Toen even later een vol stuk werd weggeblunderd, gaf Luc onmiddellijk op: een terechte overwinning voor Roberto. Thomas Dyserinck leek bij aanvang over Krista Dethier heen te walsen, maar op één of andere manier stokte Thomas' aanval en kon Krista alle dreigingen afwenden. Remise bijgevolg. In de broederstrijd tussen Peter Vermeulen en Willy Swijsen hadden beide spelers teveel respect en durfden ze elkaar niet pijn doen, dus ook hier een remise. De ver(r)assing van de avond was wel de fraaie overwinning van Cindy tegen Sylvain. Een sterk paard diep in de vijandelijke linies deed Sylvain de das om. Tot slot kende Fernand Jordens weinig problemen met Larry Donaldson. Een paar zwaktes leidden al vlug tot een kwaliteitverlies, waarna de koningsstelling zwaar onder druk gezet werd en uiteindelijk barstte.

De volgende ronde is ook in KA+ op vrijdag 25 november.

Uiteindelijk schreven dit seizoen 16 deelnemers zich in voor het 66ste Limburgs Individueel Kampioenschap 2016-2017. Alhoewel er gemeld was dat er enkele deelnemers vanuit De Centrumpion zeer sterk geïnteresseerd zouden zijn en ook wegens het wegvallen van een aantal spelers uit Houthalen-Oost die vorig seizoen nog meespeelden, zijn er maar twee spelers die niet komen uit Hasselt of Eisden/MSK-Dilsen. Met 7 deelnemers is Eisden de hofleveranciers en Hasselt volgt met 6. Verder één speler uit MSK-Dilsen, Houthalen-Oost en Landen. Een gevolg hiervan is dat beslist is om 4 rondes in Hasselt te spelen en 3 in Maasmechelen.

In de eerste ronde, op vrijdag 23/09 te Maasmechelen, moest Sylvain Marmenout op het allerlaatste moment forfait geven. Verder hebben alle elo-sterkeren hun wedstrijd gewonnen.

De volgende ronde vindt plaats op vrijdag 28/10 in Hasselt.

Volgende LIK rondes

Geen evenementen gevonden.