De derde dag bracht ons naar de mooi vernieuwde lokalen van ’t Pelterke.  Er waren enkele partijen vooraf gespeeld en Jos Berta moest onverwacht forfait geven tegen clubgenoot Robert Pools.

Jos Pots zorgde weer voor een onberispelijke start.

In de partij Hein Jacobs tegen Robert Schuermans zorgde Hein voor spektakel. Hij opende met het centrumgabiet waar Robert zijn handen mee vol had. Gelukkig is Robert niet te zwaar gebouwd en vond hij op het juiste ogenblik nog het oog van de naald.

Michel Vandecan kreeg van Piet Ulburghs een soort Engels met snel c6 en d5, maar hoewel de partij gelijk op ging kon Michel toch de koningsvleugel van Piet danig onder druk zetten wat uiteindelijk de winst opleverde.

Al snel na de opening miste Freddy Charles een paar keer de beste voortzetting tegen Domien Kuijpers, die niet aarzelde om de partij naar zijn hand te zetten. Herman De Wel en Luc Cornet hadden vooraf al een remise gespeeld.

De verrassing van de dag kwam van Krista Dethier tegen Philippe Kortzorg. Na een uitstekende opening met de gesloten Caro-Kann verloor Philippe de draad een beetje en Krista bewees dat een partij pas gewonnen is na de laatste zet.

Luc Geerts en Daniel Vercauteren speelden vooraf een remise.

Willem Maas koos tegen Rudi Indemans voor het loperspel-tweepaardenspel en kon 20 zetten gelijk houden, maar toen kwam het betere speloverzicht van Rudi tevoorschijn.

Benito Sarrechia kon snel wat geklungel in de opening van Roger Jacobs uitbuiten en de winst veilig stellen. Tegen Jaak Berben kon André Corstjens zijn blunder 13.Le7?? niet meer goed maken met verlies als gevolg.

Het was geen kwestie van revanche tussen Leander Laruelle en Jan Segers, doch af en toe wil ne mens toch al eens winnen als men daar de gelegenheid toe krijgt, sorry Jan. Met enkele forse zetten duwde Leo Heylen de aanval van Fernand Jordens terug en nam het initiatief om het niet meer af te geven.

Geri Schols de opening van Hubert Monard goed pareren en zelf in de aanval gaan. Hubert moest zich neerleggen bij de overmacht. Met Ld6 blokkeerde Sylvain Marmenout volledig zijn centrum wat Heinz Bork de gelegenheid gaf de koningsvleugel en de weg naar winst open te spelen.

In een al wat slechtere stelling gaf Ernesto Bigi met 17…Ke7 Johnny Cleuren een stuk kado wat die dankbaar aanvaardde. De winst was het logisch gevolg.


Volgende LIK rondes

Geen evenementen gevonden.