LIK50+

Op 17/01/2020 werd ronde 4 van het Limburgs Individueel Kampioenschap gespeeld. 

De uitslagen en de stand na ronde 4 zijn gepubliceerd. 

De paringen van ronde 5 kan je hier terugvinden. Deze partijen worden gespeeld op 14/02/2020 in Café Argus te Landen.

Op vrijdag 20 december 2019 vond het 20ste Open Maaslands Silvestersnelschaak plaats. Zoals de laatste jaren vond dit ook in de Poolse zaal in Eisden plaats. Met 32 deelnemers was de kleine zaal goed vol. Een negatief punt was helaas de slechte (of beter gezegd: geen) verlichting in de hoek van de zaal, waardoor de toernooileider het lokaal anders heeft moeten indelen. Maar in een toernooi waar gezelligheid troef is, neemt men dit erbij.

Yunior Reyes Quesada (Houthalen-Oost) probeerde uiteraard zijn titel te verlengen en dan zou dit voor de vierde keer (na mekaar) zijn, iets wat in de palmares van dit toernooi zelfs Hans Renette destijds niet was gelukt. Zijn grootste uitdagers zouden FM Jozef Simenon (alias Seppi) (Eisden) en clubgenoot Nicola Grecuccio zijn. Daarnaast waren er de vele outsiders zoals de Eisdenaren Hans Hoornstra, Gino De Mon, Peter Van Dinteren en Jimmy Geboers (Lommel), Markus Korte uit Duitsland en Lennert Bex en Kristof Steyls (beiden uit Hasselt). En zelfs de oud-winnaars Wim Maurissen, Ronny Willen (beiden uit Eisden) en Jeroen Cillen (Houthalen-Oost) waren gekomen met ambities.

Al vrij vroeg (in ronde 2) was het duidelijk dat Yunior niet zijn dag had. Gino nam de beste start met 5 op 5. Toen verloor hij van Yunior waar hij, volgens eigen zeggen, mits beter spel de partij meerdere keren had kunnen winnen. Ook na de pauze kende hij een serieuze dip met twee remises (Lennert en Domien) en een verlies (Hans) na mekaar. Maar omdat de anderen nog meer punten van elkaar afpakten, eindigde hij als primus met één punt voorsprong op Yunior en anderhalf op Lennert.

Uiteraard werd er gestreden om elkaar de loef af te steken, er was zelfs plaats om elkaar varianten aan te leren. Maar voor mij persoonlijk was het mooiste moment in deze warme week toch de remise van Marc Kocur (Genk) tegen de 86-jarige Pros Barro (Eisden). Met een bedenktijd van 3 minuten plus 2 secondes increment verloor hij al zijn vorige 14 partijen op tijd. Hij was dit uiteraard niet gewoon.

In de prijsuitreiking was er ook de traditionele afwijkende prijsuitreiking. Wedstrijdleider Luc Cornet bedankte iedere speler voor zijn/haar sportiviteit. Hij vond dat ieder op zijn/haar manier flink zijn/haar best gedaan had en daarom een prijs verdiende. Daarom mocht elke deelnemer twee flessen Belgisch bier kiezen (waaronder de zo gegeerde Cornet). Tot slot wenste Luc ieder nog een behouden terugreis en ook nog prettige Kerst- en Nieuwjaarsdagen en hoopte ieder volgend jaar gezond en wel op één of ander toernooi weer te zien.

De rangschikking en de individuele uitslagen vinden jullie op de resultatenserver van de KBSB en de palmares vinden jullie in deze bijlage.

Voor de derde editie van het Rapid & Blitz Tournament, dat in het Kwartier “Majoor HOUSIAU” te Peutie plaats vond op 14 december 2019, meldden er zich ook dit jaar zowel internationale als talentvolle schakers aan. Met Slawomir KEDZIERSKI (Polen) mocht de Belgian Military Chess Club dit jaar zelfs de secretaris van het International Military Chess Committe verwelkomen!

Na vier rondes Rapid delen Slawomir KEDZIERSKI en Quinten RAMACKER ongeslagen de eerste plaats. Een zevental spelers kijken tijdens de namiddagpauze reeds tegen een achterstand van een volledig punt ten opzichte van dit duo aan.

Na de pauze komt Slawomir KEDZIERSKI, na winst in een onderling duel met Quinten RAMACKER, alleen aan de leiding. In de zesde ronde gaat de Pool echter onderuit tegen Steven STINIS, waardoor met nog één ronde te gaan vier spelers (Slawomir KEDZIERSKI, Quinten RAMACKER, Steven STINIS en William BOUDRY) aan kop komen met 5 op 6 punten.

In de laatste ronde gaat Quinten RAMACKER onderuit tegen Nimrod FAYBISH, trekt Steven NIMIS het laken naar zich toe tegen William BOUDRY en kan Slawomir KEDZIERSKI het punt houden tegen Patrick SCHWAB.

Het onderlinge duel is bijgevolg doorslaggevend, waardoor Steven STINIS bovenaan het klassement geplaatst wordt en Slawomir KEDZIERSKI genoegen moet nemen met het de tweede plaats. Dit duo wordt gevolgd door een zestal spelers met 5 op 6, maar scheidingspunten zorgen ervoor dat Quiten RAMACKER het podium mag vervolledigen.

Axel HARUTYUNYAN (-2000), Jelle PEPERMANS (-1800), Ruben MICCICHE (-1700), Georges BOUSTANY (-1400) en Mohamed MECHKOR (-1300) mochten de resterende ratingprijzen in ontvangst nemen.

’s Avonds krijgen we tijdens de Blitz terug een strijd tussen Slawomir KEDZIERSKI en Steven STINIS. Na zes rondes heeft niemand nog het maximum van de punten, maar het is wel de Pool die met 5,5 op 6 punten alleen aan de leiding staat. Hij wordt met een half puntje achterstand op de voet gevolgd door Steven STINIS. Axel HARUTYUNYAN vervolledigd op dat moment het podium, maar kijkt wel al tegen een volledig punt achterstand aan.

Na de pauze houden Slawomir KEDZIERSKI en Steven STINIS elkaar in evenwicht, maar morsen ze vervolgens allebei een half puntje tegen Jimmy GEBOERS. Met nog één ronde te gaan blijven plaatsen 1 en twee ongewijzigd, maar het zijn wel plots Quinten RAMACKER en Jimmy GEBOERS die aanspraak maken op de bronzen medaille.

In de laatste ronde zorgt Wonder DUTRE voor de verrassing van de avond door Slawomir KEDZIERSKI zijn eerste nederlaag van de avond aan te smeren. Steven STINIS daarentegen laat de kans niet liggen en neemt dankzij winst tegen Quiten RAMACKER ook tijdens de Blitz beslag op de eerste plaats! Ook Jimmy GEBOERS kan zijn laatste ronde niet winnen, waardoor Axel HARUTYUNYAN in extremis toch het podium terug mag vervolledigen.

De ratingprijzen van het Blitz-toernooi werden op hun beurt gewonnen door Christoph MOGA (-1975), Marc KOCUR (-1850) en Wonder DUTRE (-1760).

De Belgian Military Chess Club dankt elke speler voor zijn of haar deelname en sportiviteit en hoopt iedereen volgend jaar terug te zien voor de vierde editie van dit schaakevenement!!!

Subcategorieën

Volgende LIK rondes

Geen evenementen gevonden.
Back to top