LIK50+

Nu dat meer en meer clubs hun schaaklokalen opnieuw openen, zullen er ook meer toernooien zijn.

In Limburg heeft schaakclub O'Kelly de primeur om het eerste open toernooi te organiseren. Zij zijn blij om na bijna anderhalf jaar inactiviteit iedereen te mogen ontvangen op haar traditionele Zomerblitz, wat beter bekend is onder de naam van de Memorial Jef Coolen.

Meer informatie over dit toernooi (vooral hoe zich aan te melden) vind je hier.

Tot binnenkort. 

 

Afgelopen vrijdag, 18/06/2021, opende MSK-Dilsen haar schaakdeuren na bijna anderhalf jaar inactiviteit met het 5-rondig MSK Zomertoernooi. Voorzitter Hein Jacobs had op voorhand uitgemeten en kwam tot de conclusie dat het lokaal geschikt was voor zeker 7 borden waarbij elk bord op 1,5 meter afstand van elkaar stond. Hierdoor konden er aan dit toernooi 14 of 15 spelers deelnemen. Aangezien de lokale club nog maar 13 spelers heeft (waarvan er 9 meededen), mocht de toernooileider nog enkele Eisdenaren optrommelen. Daarnaast zijn er nog enkele verdwaalde Overpeltenaren komen aanwaaien. En tenslotte vond hij op het terras nog een speler die 40 jaar geleden actief was in De Zwarte Pion Hoboken en ook hij wou nog graag meedoen. Omdat als speeltempo van het toernooi 1,5 uur met 30 secondes per zet was afgesproken (dus maximaal ongeveer 4 uur spel) en omdat er nog altijd een avondklok is om 23u30, werd als beginuur 19u afgesproken. Echter dat schakers slechte lezers zijn, is welom geweten. Er waren er toch weer een viertal die uit gewoonte (wel ruim) tegen 20u aanwezig waren. Maar de toernooileider had alternatieve paringen klaar.

De uitslagen zijn minder belangrijk. Elkaar weer kunnen zien en met elkaar kunnen spelen, deed enorm deugd. En nadien nog een pint (of een icetea) met elkaar kunnen drinken, was genieten.

Volgende ronde komende vrijdag 25 juni om 19u (!!!) uur. De uitslagen van ronde 1 en de stand na ronde 1 en de paringen van ronde 2 zijn hier te raadplegen.

Op 17/01/2020 werd ronde 4 van het Limburgs Individueel Kampioenschap gespeeld. 

De uitslagen en de stand na ronde 4 zijn gepubliceerd. 

De paringen van ronde 5 kan je hier terugvinden. Deze partijen worden gespeeld op 14/02/2020 in Café Argus te Landen.

Subcategorieën

Back to top