LIC

De uitslagen van de uitgestelde vijfde ronde en de stand na ronde 5 zijn gepubliceerd.

De paringen van de negende en laatste ronde kan je hier terugvinden.

Deze gemeenschappelijke ronde wordt volgende week vrijdag 17 juni 2022 gespeeld, dit in KA+, Capucienenstraat 21 te Hasselt.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst.

 Als voorbereiding van de laatste ronde vraag ik aan alle clubs om mij uiterlijk vrijdag 14u de ploegopstellingen (dit wil zeggen stamnummers en namen) door te geven van alle ploegen. Uiteraard kunnen last-minute wijzigingen nog, maar er is een verschil tussen het verwerken van enkele wijzigingen en het verwerken van alle ploegopstellingen.

By the way, er wordt gevraagd aan alle ploegkapiteins om hun ploegen tegen 19u30 ter plaatse te bevestigen. Daarnaast wordt er gevraagd aan de spelers om tegen 19u45 aanwezig te zijn zodat we tijdig kunnen beginnen.
Vergeet ook niet een goed-werkende stylo mee te nemen. De rest (borden - stukken - klokken - notatieformulieren - bordnummers) zal voorzien zijn.

Uiteraard wordt gevraagd om forfaits door te geven aan zowel de andere ploeg als aan mij. Er is niets zo vervelend voor een speler om na zijn verplaatsing te moeten vaststellen dat deze een forfait krijgt.

Vanwege de organisatoren van Hasselt ook nog de volgende mededelingen:

  • Het is niet meer mogelijk om te parkeren op de speelplaats van de school, noch op de parking juist voor de school. Dit wil zeggen dat jullie zelf parkeerplaatsen dienen te zoeken in de buurt. Heel kort bij zijn er wel parkeergarages, maar deze zijn niet gratis en sluiten rond middernacht. In de buurt van het Cultureel Centrum (zo'n 500 meter wandelen van de school) kun je wel gratis parkeren.
  • De toegang tot de school is NIET langs de zijkant zoals gewoonlijk, maar gewoon de hoofdingang aan de straatkant.
  • Er wordt mooi en warm weer voorspeld waardoor het ook warm in de speelzaal en de hal zal zijn. Om wat luchtcirculatie en later op de avond afkoeling te krijgen, zullen de deuren en vensters open gezet worden. Helaas zullen hierdoor ook muggen binnenkomen (dit was afgelopen vrijdag ook al het geval). Zij die hier geen of minder last van willen ondervinden, nemen best muggenspray mee.

 

Veel succes !!!

De uitslagen van de zevende ronde en de stand na ronde 7 zijn gepubliceerd.

De paringen van de achtste ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld in het weekend van vrijdag 29 en zaterdag 30 april 2022.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender.

Opgepast: de laatste ronde (ronde 9) is één week vervroegd t.o.v. de initiële kalender (naar 17/06/2022).

De uitslagen van de derde ronde en de stand na ronde 3 zijn gepubliceerd.

De paringen van de zesde ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld in het weekend van vrijdag 25 en zaterdag 26 februari 2022.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender. Opgepast: de laatste ronde (ronde 9) is één week vervroegd. Hier ook nog eens de Limburgse Schaakbarometer.

De uitslagen van de eerste ronde en de stand na ronde 1 zijn gepubliceerd.

De paringen van de tweede ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld in het weekend van vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober 2021.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender. Hier is iets aan gewijzigd. Op vraag van Hasselt heeft deze club een vijfde ploeg ingeschreven. Geen enkele club heeft zich hiertegen verzet. Concreet valt de bye dus weg en speelt Hasselt 5 op deze plaats. De ontmoeting Hasselt 5 - Pelt 3 wordt niet meer gespeeld en blijft dus 0-12.

Op vrijdag 3 mei stond de gemeenschappelijke 9de ronde van de Limburgse Interclubs geprogrammeerd. Zoals steeds was the place to be KA+ te Hasselt. Robert Pools en de zijnen hadden er weer alles aan gedaan om er een feest van te maken: de vernieuwde speelzaal was goed ingericht en de bar was goed gevuld, wat wil een schaker meer? Nogmaals een hartelijke dank aan al die Hasseltse vrijwilligers.

Voor aanvang van de ronde waren er wel al een aantal zekerheden. Pelt 1 ging Limburgs kampioen worden, Eisden 3 zakte uit 2de afdeling en NLS 2 was kampioen in 3de afdeling. Daarnaast waren er ook enkele mirakels nodig als Hasselt 1 niet zou degraderen uit eerste afdeling en als Pelt 2 geen kampioen zou spelen in tweede afdeling. Voor al de rest moest er gespeeld worden. Dat neemt niet weg dat er toch een aantal verrassende wendingen waren die maakten dat heel deze avond zeer spannend verliep.

Mirakels zijn er niet geweest. M.a.w. Hasselt 1 degradeert en Pelt 2 werd kampioen. Maar ver(r)assingen waren er zeker. In de eerste plaats speelde Landen 1 in een rechtstreeks duel met Eisden 2 voor de tweede degradatieplaats. Eisden 2 had een bonus van 5 bordpunten maar ging toch kansloos onderuit met 11-5: Landen 1 gered en Eisden 2 zakt. Verder scoorde Genk 2 enorm goed tegen het veroordeelde Eisden 3 waardoor Genk 2 zelfs op de 2de promotieplaats eindigde. Vlijtingen behaalde een meer dan puik gelijkspel tegen leider (en kampioen) Pelt 2, maar omdat concurrent Heusden-Paal 2 haar beste score van het seizoen bewaard had tot deze laatste ronde, is Vlijtingen toch de tweede degradant van 2de afdeling. Tot slot zag het er lange tijd naar uit dat in derde afdeling Genk 3 de tweede promotieplaats zou nemen, maar door de maximumscore van St.-Truiden werd deze ploeg alsnog tweede.

Proficiat aan alle kampioenen en promovendi. Volgend jaar beter en vooral revanche voor de andere ploegen.

De uitslagen van deze negende ronde alsook de eindstand staan gepubliceerd. Daarnaast vinden jullie in bijlage de excelfile waarin heel het seizoen instaat.

Tot slot nog meedelen dat op vrijdag 10 mei in Lommel de eerste (van twee) Limburgse ploegenrapidavonden gespeeld wordt. Clubs kunnen hun ploegen van 4 deelnemers aan mij doorgeven. De volgende ploegenrapidavond vindt plaats op vrijdag 17 mei. Helaas heb ik gisteren vernomen dat dit niet op de aangeduide plaats (Heusden) kan doorgaan. Kandidaten mogen zich altijd bij mij komen melden;

De uitslagen van de achtste ronde en de stand na ronde 8 zijn gepubliceerd.

De paringen van de negende en laatste ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt GEMEENSCHAPPELIJK gespeeld op vrijdag 3 mei 2019 te KA+ Hasselt (Capucienenstraat 28).

Alle ploegen dienen uiterlijk tegen donderdag 2 mei hun ploegopstelling door te geven aan de toernooileider zodat de start van deze ronde vlot kan plaatsvinden.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender.

Volgende LIC rondes

07 oktober 2022 20:00 – 08 oktober 2022 23:30

28 oktober 2022 20:00 – 29 oktober 2022 23:30

25 november 2022 20:00 – 26 november 2022 23:30