De vierde ronde werd weer in het gezellige buurthuis De Vrietsel van Lanklaar gespeeld, met ook weer taart op het menu.

Of dat de reden was weten we niet, maar feit is dat de remises talrijk waren. Zowel Rudi Indemans tegen Domien Kuijpers als Luc Cornet tegen Daniel Vercauteren, Benito Sarrechia tegen Herman De Wel, Jaak Berben tegen Hein Jacobs als Roger Jacobs tegen Philippe Kortzorg eindigden in een puntendeling.

Na zijn moeilijke winst tegen Hein Jacobs kreeg Robert Schuermans met Michel Vandecan zijn grootste concurrent voor toernooiwinst tegen. Het werd een boeiende partij die Robert weer van interessante commentaar voorzag, maar waarin Michel met de punten ging lopen.

Voor de tot hiertoe uitstekend spelende Krista Dethier bleek clubgenoot Robert pools nog een te grote brok. Jos Berta kreeg van Piet Ulburghs een soort Benoni voorgeschoteld, doch al snel kwam Piet in de verdrukking te staan. Jos liet het punt niet liggen en kon zo zijn gedwongen forfait van vorige ronde neutraliseren.

In een Steinitz Spanjaard kwam Leo Heylen tegen Luc Geerts in een moeilijke stelling terecht waaruit hij zich niet kon redden. Freddy Charles ondervond tegen Leander Laruelle geen grote weerstand zodat hij zijn aandacht wat verslapte, maar het gat op d5 na c5 van Leander bleek van cruciaal belang voor de winst van Freddy.

Geri Schols koos voor zijn geliefde Engels tegen Johnny Cleueren, die al snel na de opening een paar slappe zetten deed en zo ging ook het punt naar Geri. Willem Maas lokte in een loperspel, waarin hij voortdurend domineerde, André Corstjens in een matnet wat Willem dankbaar aannam.

Heinz Bork en Hubert Monard speelden een passieve opening waarna hij die de laatste fout maakte verloor. Na tegenovergestelde rokades haalden zowel Sylvain Marmenout als Fernand Jordens hun hakbijl boven, maar die van Fernand bleek ietsje scherper dan die van Sylvain.

We herdenken Peter Vermeulen, tot voor enkele jaren nog een sterke 50+ser, die onlangs overleed.


Back to top