De Schaakliga Limburg VZW bezit heel wat schaakmateriaal dat gehuurd of uitgeleend kan worden, indien het in die periode niet voor eigen activiteiten gebruikt wordt.

Eén set grote schaakstukken

  • De grootste stukken (koning & dame) zijn ongeveer een halve meter hoog.
  • Er worden ook 64 matjes bijgeleverd, die dan als schaakbord tegen elkaar gelegd kunnen worden.
  • De schaakmatjes zelf meten 50cm bij 50cm; als alle matjes gelegd zijn is het schaakbord dus 4 meter bij 4 meter groot.
  • De matjes zelf zijn relatief zwaar om voor wat stabiliteit te zorgen - geen luxe als je bijvoorbeeld een grasveld als ondergrond gebruikt: elk matje weegt iets meer dan 1,2 kg, alle matjes samen wegen ongeveer 80 kilo.
  • De schaakstukken en -matten worden bewaard bij Dries Moors (Hasselt).
  • Ze kunnen gratis worden uitgeleend worden: er wordt geen huur gevraagd, maar wel een waarborg van €70.

 

    

Praktisch:

  • Je dient de stukken en matten zelf uit te halen en terug te brengen.
  • Je belt best enkele dagen vooraf naar mij om af te spreken wanneer je de stukken komt afhalen (dag en uur).
  • Je hebt best een auto die niet al te klein en niet geladen is als je ze komt uithalen, de stukken hebben een nogal onhandige grootte en nemen vrij veel ruimte in beslag. De stukken en matten samen vullen bijvoorbeeld de hele achterzetel en kofferruimte van een Peugeot 307 SW.

 

75 digitale schaakklokken.

Type DGT XL (kleur grijs). Een kleine vergoeding wordt gevraagd voor niet-(Belgisch-)Limburgse clubs; (Belgisch-)Limburgse clubs kunnen deze gratis uitlenen. In beide gevallen dient een formulier ingevuld en ondertekend te worden. Zie bijlage. Contacteer hiervoor Luc Cornet.

150 schaaksets.

Type mat-blinkend in plastic. Gratis uit te lenen. Contacteer hiervoor Luc Cornet.

200-tal schaakborden.

Karton, grootte velden: 5cm op 5cm. Gratis uit te lenen. Contacteer hiervoor Luc Cornet.

Notatieformulieren met logo van de Schaakliga Limburg VZW.

Elke (Belgisch-)Limburgse club krijgt er een aantal gratis op de AV. Bijkomende notatieformulieren dienen gekocht te worden tegen 10 EUR voor 100 stuks. Contacteer hiervoor Ludo Martens.

Al het materiaal dient in elk geval zelf afgehaald te worden. Eveneens hetzelfde voor het terugbrengen met zelfs die vereiste dat het in dezelfde staat moet zijn (vb. geen kapotte klokken terugbrengen; batterijen die niet meer werken, dienen verwisseld te worden; per set stukken dienen er 16 witte en 16 zwarte stukken te zijn; ...). Alle transportkosten zullen verhaald worden op de organisator. Eveneens zullen alle andere kosten (vb. verlies van materiaal en hierdoor vervanging van materiaal; reparaties van materiaal; ...) verhaald worden op de organisator.