Nieuws

Onlangs stond er in Chess Today een klein berichtje dat mij (toch een klein beetje PC fanaat ) dadelijk in het oog sprong:

In the TCEC Elite Match between two top engines, Houdini 1.5a won against Rybka 4.0 with a score 23½-16½.

Houdini? Ik had er nog nooit van gehoord, dus dadelijk naar hun website http://www.cruxis.com/chess/houdini.htmen zo mogelijk het ding downloaden en eventueel op volle … Lees het volledige artikel: 1226 woorden

Leander stuurde een tijdje terug de hoopvolle melding dat ook toppers kunnen blunderen: op 17 januari speelde de (pleonasme!) grote Magnus Carlson tegen de 16-jarige Anish Giri (die in Nederland woont), en werd compleet weggeblazen door deze scholier in amper 22 zetten.

De blunder waar Leander op doelde doet zich voor op zet 20.

[Update Dries 17/01] Een kort verslagje en foto's zijn te vinden bij de schaakacademie Limburg en bij schaakclub Philidor Genk.


Lennert Lenaerts, 12 jaar oud en een opkomend schaaktalent, speelt op zaterdag 15 januari 2011 een schaaksimultaan tegen 13 tegenstanders. Het toernooi gaat door in de bibliotheek van Genk en start om 11u00. Kan Lennert deze schakers de baas? Dat wordt de hamvraag.

Lennert is in elk geval niet aan z’n proefstuk … Lees het volledige artikel: 313 woorden

Op 1 januari jongstleden is op 86-jarige leeftijd Jean Goldstein overleden. Hij was 45 jaar lang lid van Rotem - MSK - MSK-Dilsen. Jean was bezeten door het schaken. Midden december behaalde hij nog een overwinning in het Maaslands Clubkampioenschap. Echter het was zijn laatste wedstrijd, aangezien hij nu definitief schaakmat gezet werd.

We wensen de nabestaanden en (schaak)vrienden van Jean veel sterkte met het dragen van dit verlies.

In bijlage kun je de doodsbrief vinden. De avondwake is vrijdagavond, de begrafenismis is zaterdagmorgen.

Op de vooravond van zijn 87ste verjaardag is Marcel Maes overleden. Marcel was oud-lid bij Tessenderlo en Beringen-Lummen (het vroegere Heusden). Zijn laatste optreden was zijn deelname aan het Limburgs Individueel Kampioenschap voor 60-plussers in 2004.

We wensen de nabestaanden en (schaak)vrienden van Marcel veel sterkte met het dragen van dit verlies.

http://www.inmemoriam.be/nl/2010-12-29/marcel-maes/

Beste clubvoorzitters,

Zoals al eerder aangehaald op de vergadering van 28 augustus willen wij een werkgroep opstarten. Deze mensen worden gecontacteerd indien er een evenement in Limburg wordt georganiseerd.

Op dat moment kan men zich opgeven om mee in de organisatie van het evenement te stappen. De evenementen kunnen heel verschillend zijn. Van lesgeven tot het organiseren van Simultaansessies of een BBQ.
Wij starten nu met de werkgroep omdat wij … Lees het volledige artikel: 159 woorden

Subcategorieën

Koerier

Back to top