Nieuws

Op 31 augustus eindigt het lidmaatschap van de schaakspelers en op 1 september begint het nieuwe schaakseizoen.

Het is dus hoog tijd om uw lidmaatschap aan te vragen of te verlengen bij uw clubsecretaris want deze heeft zelf ook wat tijd nodig om de inschrijvingen bij de Belgische Schaakbond te doen.

Ook eventuele wijzigingen aan adres, telefoonnummer of e-mailadres bij deze gelegenheid zeker doorgeven aan de clubsecretaris zodat deze aangepast worden … Lees het volledige artikel: 120 woorden

Snel na het verschijnen van mijn artikeltje over bedrog werden op de website http://www.chesslogik.com/  enkele nieuwe versies van Fire te downloaden gesteld;

De laatste op dit ogenblik is Fire 2.2 xTreme.
Gezien mijn nogal interesse in deze materie leek het me logisch dat ik ook over dit meer wilde weten.

Dus … weer alles gedownload en ermee aan de slag.

Er bestaat zowel voor de gewone 32-bit PC … Lees het volledige artikel: 1726 woorden

Rybka wereldkampioen af

(Bron: ChessVibes)

Rybka is geen wereldkampioen meer. De ICGA (International Computer Games Association) heeft Rybka en zijn programmeur Vasik Rajlich gediskwalificeerd van de wereldkampioenschappen gehouden in 2006, 2007, 2008, 2009 én 2010.

Maar liefst 14 programmeurs-concurrenten ondersteunden de klacht dat Rybka geen eigen werk was, maar integendeel in belangrijke mate gebruik maakte van de code van Crafty en Fruit. De kat werd begin dit jaar de bel aangebonden door Fabien Letouzey, de maker van Fruit.

IM David … Lees het volledige artikel: 194 woorden

Denis Hebbelynck uit Oudenaarde combineert al jaren zijn aloude liefde schaken met het gemak van e-mail. Met passie leidt hij THEM, eem e-mail schaakclub, die open staat voor iedereen.

Ik laat hem zelf even aan het woord:
"

THEM is de afkorting van THEMATICS en dit is wat we bij THEM doen - thematics spelen.

Ik organiseer vijf thematics per jaar op vaste startdatum.
Ieder tornooi heeft een nieuwe opening.
Het is … Lees het volledige artikel: 253 woorden

Op 29 maart overleed Vic Valkenborgs op bijna 91 jarige ouderdom.

Vic was één van onze eerste en tot vóór enkele jaren ook een van onze trouwste leden.  Als gevolg van zijn ziekte kon hij toen niet meer met ons mee op allerhande schaakexpedities: Lommel, LIK 60+, interclub en noem maar op;  Vic was steeds bereid om ons uit de nood te helpen.

Een partijtje mag dan ook niet … Lees het volledige artikel: 312 woorden

Subcategorieën

Koerier

Back to top