Nieuws

Limburgse schaakwereld neemt afscheid van Kemal Yildiz (1970 – 2015)

In 2013-2014 kwamen we Kemal Yildiz opnieuw tegen op enkele toernooien, en afgelopen zomer stapte hij plots ons clublokaal binnen. Een blij weerzien met een clubschaker die het schaken een tijdje vaarwel had gezegd.

Nog geen jaar later moeten wij vaarwel zeggen tegen Kemal. Hij overleed vorige week, amper 45 jaar oud.

Kemal begon zijn schaakcarrière in 1990 bij Beringen-Lummen. Al snel werd duidelijk dat hij een groot talent was. … Lees het volledige artikel: 455 woorden

3x afscheid

Mooi afscheid van Maurice Engelbosch

Afgelopen zaterdag brachten familie en vrienden de laatste eer op de uitvaartplechtigheid van Maurice Engelbosch. Het was een mooie emotionele dienst. Namens de familie spraken zijn jongste dochter Inge en zijn kleindochters Lise en Sofie. Namens de schakers spraken Philip Lemmens en Luc Cornet. In bijlage vinden jullie de uitgebrachte hulde van beiden. De familie dankt alle schakers hartelijk voor de ontvangen steunbetuigingen.

Op de koffietafel … Lees het volledige artikel: 704 woorden

Het is kort dag, maar morgen dinsdag 11 november om 19u wordt er in KA1 (Hasselt) uitleg gegeven over de installatie en gebruik van draadloze elektronische borden. Er wordt dan uitgelegd wat er allemaal dient te gebeuren om een of meerdere schaakpartijen live uit te zenden op het internet.

Deze gratis uitleg wordt gegeven door Marc Clevers, de voorzitter van de West-Vlaamse Schaakliga en de jeugdleider van de KBSB.

Iedereen is van … Lees het volledige artikel: 153 woorden

Maurice Engelbosch overleden

Schaakliga Limburg rouwt. Eén van haar pioniers en bestuurders, Maurice Engelbosch, is niet meer. Hij overleed zondagmorgen vredig tijdens zijn nachtrust. Maurice is 82 jaar geworden.

Maurice staat bekend als één van de medestichters van 709 De Vier Torens Houthalen. Gedurende zijn heel leven sinds 1961 regelde hij alles binnen zijn club. Later (juni 1971) kwam hij bij de Raad van Bestuur van Schaakliga Limburg en werd hij klasseringsleider. Zo … Lees het volledige artikel: 681 woorden

In memoriam


Afscheid nemen is met voorzichtige vingers wat voorbij is dichtdoen
en inpakken met herinneringen.


De heer Jean JACOBS


Erevoorzitter van Schaakclub o' Kelly

Geboren te Millen op 9 oktober 1931 en overleden in het Woonzorgcentrum Zonnestraal te Hasselt op 6 september 2014.

De uitvaartdienst, waartoe wij u vriendelijk uitnodigen, zal plaatsvinden in de aula van het crematorium “ De Tesch”, Prins Bisschopssingel 67 te Hasselt op donderdag 11 september 2014 om … Lees het volledige artikel: 104 woorden

Zaterdagavond 30 augustus was er de Algemene Statutaire Vergadering. Ziehier de belangrijkste beslissingen:

 • Nieuw speeltempo voor alle partijen uit LIK, LIK50+ en LIC:
  90 min. + 30 sec./zet --> concreet komt dit ongeveer overeen met 4u spel

 • Nieuwe formule van LIK: 7 vrijdagen
  LIK inschrijvingen tot 30 september bij de toernooileider,
  paringen eerste ronde op 1 oktober,
  uiterste speeldatum eerste ronde 24 oktober.
  De resultaten van LIK worden voor nationale eloverwerking doorgestuurd.

 • Het … Lees het volledige artikel: 296 woorden

Subcategorieën

Koerier

Back to top