Eergisteren ontvingen we het nieuws van het overlijden van Tony Hendrikx. Hij is afgelopen maandag aan kanker overleden. Tony werd begin van deze maand 56 jaar.

 

We wensen de familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

De verslagenheid bij zijn clubs MSK-Dilsen (waar hij lid was), Eisden (waarvoor hij de laatste jaren speelde in de Limburgse en Nationale Interclubs), Geleen (NL) en Heinsberg (DE) is zeer groot.

 

Tony kwam al vroeg in aanraking met het schaken. Hij en zijn broer Marc waren zonen van één van de stichters van de schaakclub uit Rotem en hadden zo de schaakmicrobe overgeërfd. Hij behaalde diverse titels in Limburgse Individuele Kampioenschappen. Later speelde hij nationaal mee bij Tessenderlo en maakte er de gloriejaren mee. Tony was helemaal geen specialist van schaakopeningen, maar hij wist precies wat hij moest doen: aanval op de vijandelijke koning. Afgelopen seizoen, toen hij reeds ziek was, werd hij nog Limburgs Kampioen van de 50-plussers. Maar het kostte hem heel veel moeite. Aan de passie om te schaken ontbrak het hem niet. Zo deed hij begin deze maand nog mee aan het Belgisch Kampioenschap te Lommel, echter op het laatste kon hij niet meer en hij heeft noodgedwongen moeten afhaken.

 

Tony is nu - veel te vroeg - eeuwig mat gezet. Wij hebben een schaakvriend verloren maar in onze gedachten zal hij steeds bij ons blijven.

 

Er is geen begrafenismis voorzien. De begroetingsmogelijkheden zijn als volgt:

  • Maandagavond 30/07 om 19u een gebedswake in de St.-Catharinakerk, Grotekerkstraat 1, Maaseik (begroeting vanaf ca. 19u45 in het uitvaartcentrum Vancleef, Mgr. Koningsstraat 4, Maaseik)
  • Vrijdagavond 27/07 een begroeting tussen 17u en 18u in het uitvaartcentrum Vancleef, Mgr. Koningsstraat 4, Maaseik

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand Hendrix Tony.pdfHendrix Tony.pdf

Koerier

Back to top