Het Nationaal Overlegcomité heeft vorige week beslist dat vanaf vrijdag 28 januari schaakactiviteiten in competitieverband toegestaan zijn. Hierbij heeft ze het begrip Coronabarometer geïntroduceerd. Als je na op de link geklikt te hebben, iets naar beneden scrollt, dan zie je de regels voor vrijetijdsactiviteiten.

Ook het bestuur van Schaakliga Limburg heeft hierover vergaderd en heeft haar eigen Schaakbarometer uitgevaardigd. In bijlage van dit artikel vind je het overzicht wat Geert Meekers zo mooi in een jasje gestoken heeft. Dit zijn de minimum condities die tijdens de competitiewedstrijden ingericht door Schaakliga Limburg dienen nagevolgd te worden. (In 90% van de gevallen zijn deze overgenomen van die van de overheid, maar hier en daar zijn er enkele verstrengingen ingebouwd uit veiligheid voor de spelers.)

Hiermee heeft het bestuur dus groen licht gegeven om ALLE Limburgse competities te hervatten:

 

Alle aankondigingen in de kalender van de website zijn ook aangepast.

Het probleem waar de meeste aandacht aan geschonken werd, is dat op vrijdagavond de horeca nog steeds verplicht haar deuren dient te sluiten. Niemand in het bestuur vond dit een reden om de rondes alsnog uit te stellen. Daarom dat beslist werd om voor LIC het speeltempo hierop aan te passen. De tweede tijdcontrole valt weg. Dus het speeltempo is 90 minuten voor de ganse partij plus 30 secondes increment vanaf zet 1. Ook het aanvangsuur is vervroegd naar 19u45 om toch nog de tijd te hebben om nog wat op te ruimen. De partijen van LIC die op zaterdagmiddag  gespeeld worden, hebben hier in principe nooit last van. Maar binnen één ronde dient iedere partij met hetzelfde speeltempo gespeeld te worden. M.a.w. ook in deze partijen is het geciteerde speeltempo van kracht als op de dag ervoor (dus vrijdagavond) het sluitingsuur van de horeca middernacht is.

Tot slot nog voor de volledigheid twee documenten: het eerste (pdf-document) is de kalender van de Limburgse Interclubs. (Sommige clubs moeten niet vergeten om hun lokalen te reserveren voor de nieuwe rondes.) Het tweede (excel-document) is de kalender van heel het seizoen.