Een week na de titel in tweede afdeling was het de vraag of de schaakdronken Paalse topschakers allemaal de weg naar het snelschaakkampioenschap zouden vinden. Vooraf leek het erop dat het een open strijd zou worden nadat Mathias had beslist om zijn focus te leggen op het 'open clubkampioenschap' in Geel. Hierdoor beloofde de felbegeerde strijd voor de titel Paals snelschaakkampioen bijzonder spannend te worden. Zeker omdat er naast een algemene titel vooral wordt gestreden voor 'de eerste van Paal'. Van Paal ben je als je in Paal je hoofdaansluiting hebt of deelneemt aan het clubkampioenschap of LIC.

De grote afwezige van de avond was onze voorzitter die nog van een nieuwjaarsgeschenk moest gaan genieten in Mechelen. De aanwezigen konden dit maar matig appreciëren. Er werd zelfs gewag gemaakt van snoepreisjes op kosten van de clubkas. Anderen beweerden dat er een geheime afspraak was met de Mechelse schaakwereld voor het uitlenen van topspelers voor de Limburgse Interclub. Wel aanwezig was een hele delegatie van spelers van Heusden (7) en zelfs Herman De Wel maakte de verplaatsing om bij de Paalse buren het snelschaakkampioenschap te beslechten. In totaal werd er met 15 spelers gestart. Van bij de start werd duidelijk dat het een tweedstrijd zou worden tussen Joost Verheyen en Jelle Sarrau. Beide speelden pas de laatste ronde tegen elkaar wat het hoogtepunt van de avond zou worden. Kenneth Vansichen (9 x snelschaakkampioen) moest in ronde 2 al een remise toestaan tegen Piet Ulburghs en zou nooit in het stuk voorkomen. Hij werd uiteindelijk gedeeld derde. In de voorlaatste ronde speelden Kenneth en Joost remise, waardoor Joost de laatste ronde moest winnen van Jelle om de algemene titel te pakken. Dit bleek een onbegonnen zaak.

Jelle Sarrau werd zo voor het derde jaar op rij overtuigend toernooiwinnaar. Joost Verheyen mag zich dan weer (net als vorig jaar) 'Snelschaakkampioen van Paal' noemen. Hiermee valt het doek over het schaakseizoen 2016-2017 bij de Palenaren.

 


Back to top