Simon Mernier is de jongste toernooiwinnaar jeugdkampioenschap schaken

 

NEERPELT - Nog nooit kon een jeugdspeler van zeven jaar de Limburgs jeugdrapidkampioenschap schaken winnen. Vorig zaterdag is Simon Mernier daarin geslaagd.

Met zeventien kwamen ze naar Heusden. Ze waren met minder en jonger dan vorige jaren. De meeste clubs met de jeugdwerking zijn gekomen, de grote afwezige echter was Leopoldsburg. Daardoor was het gemakkelijker voor de rest om zich in de picture te plaatsen. Maar dat wilt niet zeggen dat het gemakkelijk was. Omdat het aantal te klein was, werd er beslist om in een groep te spelen. Zo moesten de jongsten ook tegen de ouderen te spelen.

Het kampioenschap heeft zo een primeur: zover het bekend is, heeft nog nooit een jeugdspeler van zeven jaar dit evenement (over alle reeksen heen) kunnen winnen. Simon Mernier (Neerpelter sk) behaalde zes op zeven en is dus Limburgs toernooiwinnaar en kampioen bij de pupillen. Quinten Huysmans (Neerpelter sk) behaalde ook zes op zeven en is kampioen bij de miniemen. Andere kampioenen zijn: Bram Ooms (NLS) bij de scholieren, Jef Marien (NLS) bij de junioren, Laert Movsysian (Eisden) bij de cadetten en Martin Mernier (Neerpelter sk) bij de pionnen. Kampioene bij de meisjes waren Lisa Stynen (Heusden) bij de pionnen en Julia Movsisyan (Eisden) bij de miniemen.

Koerier

Back to top