Gisteren, dinsdag 29 november, werd Nationaal Meester Robert Schuermans door zowel Gitte Van Hoyweghen voor het VRT-Journaal als Hanne De Belie voor Het Belang van Limburg geïnterviewd. Dit naar aanleiding van het WK Schaken tussen titelverdediger Magnus Carlsen en uitdager Sergey Karjakin. Tussendoor moest hij ook nog een (heel lange) partij spelen tegen Daniël Vercauteren waar hij pas in het zeer verre eindspel na een blunder van zwart het laken naar zich toe kon trekken.

Voor aanvang van de tweede ronde van het 19de Limburgs Individueel Kampioenschap voor 50+ers vertelde Robert openhartig over hoe hij dit kampioenschap beleefde. Het was een prachtig interview, ware het niet dat de geluidsman - wegens zijn fout - vertelde dat men opnieuw moest beginnen. Tweede keer goede keer. En het had geen seconde langer mogen duren, want de deelnemende 50+ers waren niet opgezet dat ze zo lang moesten wachten om zelfs maar het lokaal te mogen betreden. De reportage die vervolgens gemonteerd werd, kunnen jullie vinden op de link "Spannende ontknoping in WK schaken houdt ook Belgische schakers bezig". Dit is het 19u Journaal van dinsdag 29 november 2016. Je kunt scrollen naar 31'22". Of als je het hebt opgestart, kun je klikken in de rubriek "Afzonderlijke Fragmenten" uit dat Journaal op het fragment met hogervermelde titel.

Na zijn partij (waarbij hij zijn overwinning allerminst cadeau kreeg van Daniël Vercauteren) werd hij opgebeld door Hanne De Belie (de partij had zo lang geduurd dat een interview ter plaatse niet kon, en dan moest het maar telefonisch). Gedeeltes van dit interview aangevuld door bijkomende informatie van Hanne kun je lezen in het bijgevoegde worddocument.

Hartelijk dank aan Robert om het Belgisch (en Limburgs) Schaken zo in de verf te willen zetten.

Koerier

Back to top