Het 12e Heppens Jeugdtoernooi vond weer plaats afgelopen zaterdag, een weekje vroeger als anders  door omstandigheden. Yordi Schaeken was wedstrijdleider op dit toernooi waardoor Luc Cornet zelf eens kon meespelen in het toernooi. Er was een redelijke opkomst van 28 deelnemers, 14 bij stap 1-2 en 14 bij stap 3-4 en volwassenen.

Bij stap 1-2 werd het toernooi gedomineerd door Jordy Geebelen, deze liet in de voorlaatste ronde nog een puntje liggen waardoor Mikhail Katranov gelijk aan de leiding kon komen met hem. Uiteindelijk werden ze gedeeld eerste, Jordy won de beker van stap 1 en Mikhail won de beker van stap 2.

De andere groep was een zware groep voor de jeugdspelers, ze moesten het maar liefst opnemen tegen 5 volwassenen! Er werden toch een aantal potten gebroken door de jeugdspelers. Hier eindigde Lev Katranov op een verdienstelijke 3e plaats met 4,5/7. Hij was hierdoor eerste jeugdspeler van het toernooi. Zijn zus Alicia eindigde met 4/7 en was het eerste meisje van stap 4. Net daaronder eindigde Ruben Bagiryan waardoor deze eerste werd bij stap 3.

Het toernooi werd gewonnen door Diana Boons, of zoals Jef het zegt: “Awel, dat is de eerste vrouw die ons toernooi weet te winnen.”


Back to top