Op de laatste zaterdag van de krokusvakantie werd het jeugdtoernooi van Overpelt gespeeld. Traditioneel is dit het eerste luik van een nieuw Limburgs Jeugdcircuit. Concreet het 12de Limburgs Jeugdcircuit en meteen ook het 12de Overpelts Jeugdtoernooi.

In totaal schreven 31 jeugdspelers zich. Omwille dat men twee groepen kon maken met voldoende spelers, werd er ook in twee groepen gespeeld.
In de hoogste groep speelden 4 van ’s Limburgs beste jeugdspelers mee: Bram Veestraeten en Fleur Swennen van Neerpelt en Lev Katranov en Alicia Katranova van Leopoldsburg. Dus in bijna elke ronde werd hier een topduel gespeeld. Anderzijds deden de andere 4 spelers hun best om een punt afhandig te maken van de top 4. Zo slaagde Roald Bosteels (Eisden) erin om in ronde 2 een punt te pakken tegen Lev.
Alicia ging het best van start. Na vier rondes moest ze enkel een halfje afstaan aan broer Lev (en had ze ook van Bram V. gewonnen). Bram en Fleur (die verloren had van Lev) volgden op een half punt en Lev op één punt.
In de 5de ronde won Bram van Fleur terwijl de andere favorieten geen steken lieten vallen. In de allesbeslissende ronde stonden er nog twee duels op het programma: Alicia – Fleur en Bram – Lev. Fleur won van leidster Alicia waardoor Bram dan alsnog de leiding kon overnemen mits een overwinning op Lev. Echter dit was zonder de waard (in dit geval Lev) gerekend. Hij won van Bram en zo eindigde hij op gelijke punten met Alicia. Op scheidingspunten werd hij dan tot toernooiwinnaar uitgeroepen.

Bram werd (d.m.v. zijn onderling resultaat) derde ten nadele van Fleur. Lev werd dus overall-winnaar, Alicia werd meisjeskampioene en Roald die een zeer fraaie 4 op 7 behaalde, werd winnaar van stap 3.

In de laagste groep was het eveneens een spannende bedoeling. Met 23 deelnemers werd er een Zwitsers toernooi gespeeld. In de eerste ronde verloor Mikhail Katranov (Leopoldsburg), een belangrijke titelkandidaat van Ramin De Cocq uit Geel. Deze laatste herhaalde zijn stunt door in de volgende ronde David Bagiryan (Leopoldsburg) te vloeren.
Na vier rondes hadden er nog twee spelers het maximum van de punten: Armin Hoogmartens (Eisden) en Ruben Bagiryan (Leopoldsburg). In ronde 5 won Ruben het onderlinge duel. Echter in ronde 6 werd Ruben geklopt door zijn broer Artusch waardoor hijzelf en Armin terug op gelijke hoogte van Ruben kwamen. In ronde 7 wonnen Ruben en Armin, terwijl Artusch verloor van Ramin.

Zo won Ruben, op scheidingspunten, dit toernooi en was hij winnaar van stap 1. Armin werd winnaar van stap 2.
Helaas deden er geen meisjes mee, zodat de meisjesbekers niet konden uitgereikt worden.

 


Back to top