Op woensdag 25 januari vonden het 22ste Limburgs Schoolschaakkampioenschap voor Lager Onderwijs (LO) en het 33ste Limburgs Schoolschaakkampioenschap voor Middelbaar Onderwijs (MO) plaats in WICO Campus Mater Dei in Overpelt.

Helaas viel de opkomst in het MO met slechts 3 ploegen van dezelfde school toch tegen. Om de kinderen toch tegen elkaar te kunnen schaken werd er een individueel toernooi van gemaakt waarbij de spelers die één ploeg vormden, niet tegen elkaar konden uitkomen. WICO 1 werd kampioen voor WICO 2 en WiCO 3.

In het LO was de opkomst met 33 ploegen wel goed (alhoewel er vorig jaar twee ploegen meer waren). Hier was St.-Michiel Leopoldsburg aka "de Akulovs" oppermachtig. Deze ploeg eindigde eerste met 4,5 punten voorsprong op De Achelier Achel 1, de enige ploeg die een gelijkspel wist te behalen tegen de winnende ploeg. De Zandkorrel Hechtel 1 wist een fraaie derde plaats te behalen.

Op zaterdag 18 maart vindt in Oostende het Vlaams Schoolschaakkampioenschap plaats. De scholen die hier aan willen meedoen, moeten snel zijn. Tot 14 februari beschikt onze provincie 20 vrijplaatsen. Daarna niet meer. Inlichtingen en inschrijvingen altijd via de Limburgse Schoolschaakleider (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en de Limburgse Toernooileider (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Voor volgend seizoen zijn er grote veranderingen op til: alle schoolschaakkampioenschappen worden met 2 maanden vervroegd. Zo zal het Belgisch Schoolschaakkampioenschap in maart zijn, het Vlaams in januari waardoor het Limburgs Schoolschaakkampioenschap op 22 november 2017 zal plaats vinden. Jullie kunnen deze datum al inschrijven in jullie kalenders.

In bijlage alle uitslagen van de twee schoolschaakkampioenschappen.


Back to top