Afgelopen vrijdag werd de vierde ronde van het 65ste Limburgs Individueel Kampioenschap gespeeld te Landen. Op weg naar Landen kon men nog goed zien dat het daar een week geleden flink gesneeuwd had. De wegen waren wel allemaal sneeuwvrij, maar de opgehoopte sneeuw van 30 tot 50 cm gaven toch duidelijk een beeld hoe het een week ervoor was.

De topaffiche was tussen de twee ongeslagen leiders. Eisdenaar Gino De Mon, die tot nu toe het maximum der punten had, moest met zwart tegen eerste achtervolger Erik De Coninck (Houthalen-Oost). In een gelijkopgaande strijd verbruikte Erik wel de meeste tijd en hij moest op het laatste steeds flirten met vlagval. Hij stond dan wel twee pionnen voor, maar zijn stelling bleek dan toch kapot.

Achtervolgers Wim Maurissen (Eisden) en Marc Kocur (Genk) hadden dan weinig moeite met respectievelijk Jona Kumpen (Houthalen-Oost) en Roberto Conte (Houthalen-Oost). Luc Cornet (Eisden) strafte een fout in de opening van Roberto Naso (Hasselt) hardhandig af. Antoine Snyers (Landen) had geluk dat Willy Swijsen (Hasselt) een aantal winnende voortzettingen niet zag waardoor hij kon winnen. Hetzelfde met Frank Maximus (Eisden) tegen Peter Vermeulen (Hasselt). Tot slot verloor Sylvain Marmenout (Landen) in een betere stelling een toren tegen Fernand Jordens (Hasselt).

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 19 februari in Houthalen-Oost. (Opgepast: de locaties van ronde 5 en 6 zijn omgedraaid.)

Ziehier de gespeelde partijen.


Volgende LIK rondes

Geen evenementen gevonden.
Back to top