LIK

Afgelopen vrijdag vond de 2de ronde van het 66ste Limburgs Individueel Kampioenschap plaats. 13 van de 16 deelnemers waren aanwezig in het clublokaal van Hasselt. Frank Maximus had een beletsel en kon die avond niet komen. Zijn tegenstander, Domien Kuijpers, die vorige dinsdag het ziekenhuis mocht verlaten na een operatie, was hier niet rouwig om, alhoewel het zijn tweede forfaitoverwinning op twee rondes was. M.a.w. hij staat mee aan de leiding zonder één zet gespeeld te hebben. Ook Urbain Vaneylen kwam niet opdagen. Helaas werd zijn tegenstander Gino De Mon niet op de hoogte gebracht. Nog erger, Gino was die dag jarig (21 jaar). Dus dit was niet één van zijn beste verjaardagen. Hij had zelfs voor iedereen lekkere vlaai meegenomen. Peter Bouma moest op bepaalde momenten goed rekenen, maar had eigenlijk een redelijk gemakkelijke avond. Tegen Roberto Conte stond hij op een bepaald moment twee kwaliteiten voor en kon vervolgens afwikkelen naar een gunstig eindspel. Het vuurwerk(je) van de avond gebeurde op bord 4. In een volgens de computer gelijke stelling vond Luc Cornet dat het tijd was voor een (uiteraard incorrect) offer. Roberto Naso rekende echter veel dieper en toen de rookwolken wat waren opgeklaard, bleef Luc een vol stuk achter, terwijl Roberto nog een ijzersterk loperpaar had. Toen even later een vol stuk werd weggeblunderd, gaf Luc onmiddellijk op: een terechte overwinning voor Roberto. Thomas Dyserinck leek bij aanvang over Krista Dethier heen te walsen, maar op één of andere manier stokte Thomas' aanval en kon Krista alle dreigingen afwenden. Remise bijgevolg. In de broederstrijd tussen Peter Vermeulen en Willy Swijsen hadden beide spelers teveel respect en durfden ze elkaar niet pijn doen, dus ook hier een remise. De ver(r)assing van de avond was wel de fraaie overwinning van Cindy tegen Sylvain. Een sterk paard diep in de vijandelijke linies deed Sylvain de das om. Tot slot kende Fernand Jordens weinig problemen met Larry Donaldson. Een paar zwaktes leidden al vlug tot een kwaliteitverlies, waarna de koningsstelling zwaar onder druk gezet werd en uiteindelijk barstte.

De volgende ronde is ook in KA+ op vrijdag 25 november.

Uiteindelijk schreven dit seizoen 16 deelnemers zich in voor het 66ste Limburgs Individueel Kampioenschap 2016-2017. Alhoewel er gemeld was dat er enkele deelnemers vanuit De Centrumpion zeer sterk geïnteresseerd zouden zijn en ook wegens het wegvallen van een aantal spelers uit Houthalen-Oost die vorig seizoen nog meespeelden, zijn er maar twee spelers die niet komen uit Hasselt of Eisden/MSK-Dilsen. Met 7 deelnemers is Eisden de hofleveranciers en Hasselt volgt met 6. Verder één speler uit MSK-Dilsen, Houthalen-Oost en Landen. Een gevolg hiervan is dat beslist is om 4 rondes in Hasselt te spelen en 3 in Maasmechelen.

In de eerste ronde, op vrijdag 23/09 te Maasmechelen, moest Sylvain Marmenout op het allerlaatste moment forfait geven. Verder hebben alle elo-sterkeren hun wedstrijd gewonnen.

De volgende ronde vindt plaats op vrijdag 28/10 in Hasselt.

Gisteren vond de 5de ronde van het 65ste LIK plaats in Houthalen-Oost. Leider Gino De Mon (Eisden) blijft op titelkoers na zijn 5de overwinning op rij. Deze keer was clubgenoot Luc Cornet het slachtoffer. Marc Kocur (Genk) versloeg nog een Eisdenaar, Wim Maurissen en wordt hierdoor zijn enige belager. Erik De Coninck (Houthalen-Oost) won het jeugdige treffen van clubgenoot Jona Kumpen. Voorts won enkel Roberto Naso (Hasselt) nog van clubgenoot Fernard Jordens, terwijl alle andere partijen (Roberto Conte - Antoine Snyers, Frank Maximus - Sylvain Marmenout en Willy Swijsen - Peter Vermeulen) in remise verzandden.

In bijlage vinden jullie alle uitslagen alsook de stand.

De voorlaatste ronde wordt op 18 maart 2016 gespeeld in het clublokaal van Genk.

Afgelopen vrijdag werd de vierde ronde van het 65ste Limburgs Individueel Kampioenschap gespeeld te Landen. Op weg naar Landen kon men nog goed zien dat het daar een week geleden flink gesneeuwd had. De wegen waren wel allemaal sneeuwvrij, maar de opgehoopte sneeuw van 30 tot 50 cm gaven toch duidelijk een beeld hoe het een week ervoor was.

De topaffiche was tussen de twee ongeslagen leiders. Eisdenaar Gino De Mon, die tot nu toe het maximum der punten had, moest met zwart tegen eerste achtervolger Erik De Coninck (Houthalen-Oost). In een gelijkopgaande strijd verbruikte Erik wel de meeste tijd en hij moest op het laatste steeds flirten met vlagval. Hij stond dan wel twee pionnen voor, maar zijn stelling bleek dan toch kapot.

Achtervolgers Wim Maurissen (Eisden) en Marc Kocur (Genk) hadden dan weinig moeite met respectievelijk Jona Kumpen (Houthalen-Oost) en Roberto Conte (Houthalen-Oost). Luc Cornet (Eisden) strafte een fout in de opening van Roberto Naso (Hasselt) hardhandig af. Antoine Snyers (Landen) had geluk dat Willy Swijsen (Hasselt) een aantal winnende voortzettingen niet zag waardoor hij kon winnen. Hetzelfde met Frank Maximus (Eisden) tegen Peter Vermeulen (Hasselt). Tot slot verloor Sylvain Marmenout (Landen) in een betere stelling een toren tegen Fernand Jordens (Hasselt).

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 19 februari in Houthalen-Oost. (Opgepast: de locaties van ronde 5 en 6 zijn omgedraaid.)

Ziehier de gespeelde partijen.

Afgelopen vrijdag werd de derde ronde van het 65ste Limburgs Individueel Kampioenschap gespeeld. In deze ronde heeft Antoine Snyers (Landen) zich vervoegd bij de andere dertien spelers. Hierdoor is er geen bye meer.

Luc en Wim speelden vooruit. In de veruit langstdurende partij behaalde geen van beiden een duidelijk voordeel en eindigde deze partij dan ook op remise. Willy stond goed en aanvallender tegen Jona, maar maakte een enorme flater waarna hij de partij twee zetten later al moest opgeven. Even later deelde Frank hetzelfde lot tegen Roberto N.: hij dacht een combinatie te hebben, maar dit was er één waarbij hij zelf een stuk verloor. Na reeds twee marathonwedstrijden gespeeld te hebben, won Erik vrij snel van Sylvain: hij won eerst een kwaliteit en later een stuk en speelde de partij rustig uit. Ondertussen had ook Peter verloren tegen nieuweling Antoine: deze laatste speelde actief en toen Peter eerst twee pionnen verloor en daarna Antoine een dame liet promoveren zonder terug te slaan, werd het overzicht te groot. In een gelijkopgaande partij tussen Fernand en Roberto C. won deze laatste een pion, maar de stelling leek te houden voor wit. Toen deze echter nog een pion verloor (met schaak) viel dan ook plots de ganse stelling in elkaar en won zwart gemakkelijk. Tot slot de laatste partij tussen de twee ongeslagen leiders. Gino begon aanvallend en creëerde een vrij a-pion. Maar Marc had ruime compensatie doordat zijn torens en dame zeer actief op de witte koningsvleugel kwamen. Op een bepaald moment zegt mijn computer dat hij -6 voorstond (torenwinst). Echter in plaats van een toren te winnen, snoepte hij een pion weg die eigenlijk verdedigd stond door een dubbele aanval. Hiermee verloor hij de toren en gaf ook onmiddellijk sportief op.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 22 januari in Landen.

Ziehier de gespeelde partijen.

In ronde 2 van het 65ste LIK speelden de 6 winnaars van de eerste ronde tegen mekaar. Gino De Mon en Marc Kocur hadden geen kind aan hun respectievelijke tegenstanders Willy Swijsen en Luc Cornet. Wim Maurissen en Erik De Coninck speelden een uiterst lange partij waar Erik zijn pion voorsprong maar niet kon verzilveren: remise dus. Ook Jona Kumpen en Frank Maximus kwamen niet door elkaars verdediging heen met een logische remise tot gevolg. Sylvain Marmenout en Roberto Conte wonnen waar hun initiatief en (niet steeds correcte) aanvalsdrift het haalden op de (eveneens niet altijd correcte) verdediging van hun respectievelijke tegenstanders Roberto Naso en Peter Vermeulen. En dit allemaal onder het toeziend oog van Ferdinand Jordens die bye was.

Vanaf ronde 3 speelt Antoine Snyers (Landen) mee.

In bijlage de uitslagen van en de stand na de tweede ronde alsook de paringen van de derde ronde (die op 27/11 te 't Pelterke in Overpelt gespeeld wordt).

Ziehier de partijen.

Koerier

Back to top