We waren terug in Lanklaar, waar er ook voor onze lijn gezorgd wordt met lekkere Limburgse taart! En … voor het eerst terug een dame aan de tapkraan.

Wegens de storm en andere hindernissen waren er twee forfaits te noteren, daarnaast kozen Freddy Charles tegen Hein Jacobs, Rudi Indemans tegen Robert Pools en Sylvain Marmenout tegen Geri Schols snel eieren voor hun geld met remises als gevolg. Op de overige borden werd wel gestreden voor het punt.

Robert Schuermans schotelde Herman De Wel een ongebruikelijke variant van het Siciliaans voor, waar Herman al dadelijk een nog ongebruikelijkere aftakking koos met noodlottige gevolgen. Tegen Leander Laruelle dacht Luc Cornet dat een herhaling van hun LIC partij voldoende zou zijn voor een goed resultaat en dat bleek ook zo.

Tegen Benito Sarrechia dacht Jos Berta dat de rokade wel nuttig kan zijn, maar niet altijd dringend nodig. Met wat hulp van Benito slaagde Jos erin om voldoende aanvalskracht te ontwikkelen zonder de rokade en die daarna nog in winst om te zetten.

Jaak Berben bekampte Piet Ulburghs met een systeem dat dicht bij Piets eigen repertoire ligt en leek goed stand te houden, maar 17.Pxe5 was een te optimistische zet die zijn stelling hopeloos verzwakte. Daniel Vercauteren was een maatje te groot voor Heinz Bork.  Het heeft wel even geduurd, maar Krista Dethier gaf Johnny Cleuren een schaakles die hem nog een tijdje zal bij blijven.

Willem Maas bleef tegen Fernand Jordens zijn loperspel trouw en met resultaat! Roger Jacobs kreeg met André Corstjens een op het eerste zicht gemakkelijke winst in zicht, doch Roger moest toch tot de 80ste zet wachten eer André de koning neerlegde. Lange tijd stond Hubert Monard veel beter dan Ernesto Bigi, maar die liet zich niet vermurwen en trok uiteindelijk het laken naar zich toe.


Volgende LIK rondes

Geen evenementen gevonden.