Voor de tweede keer in Tessenderlo, weer in Hulst waar we een knusse thuis vonden voor de 50+sers.

Zowel Robert Pools als Daniel Vercauteren waren geveld door vier Russen (daar kun je niet tegenop), Freddy Charles kwam toch om alle matchen te volgen.

Op het eerste bord gaf Hein Jacobs weer snel een pionnetje weg aan Michel Vandecan; Om dat goed uit te tellen is er natuurlijk tijd nodig. Was die er onvoldoende om de eindstelling ook uit te tellen? Het werd remise.

Luc Cornet koos terug voor het Weens tegen Robert Schuermans, het werd een boeiende partij waar Luc volgens Robert een beetje te vroeg op gaf. Ik ga daar eens kijken in Wenen om te zien of het de moeite is J.

Luc Geerts haalde tegen Jos Berta zijn tactische trukkendoos boven wat bij Jos een indigestie veroorzaakte. Tegen Rudi Indemans speelde Piet Ulburghs zijn gewone Larsen, maar al snel kwam hij wat slechter te staan. Rudi kon zo de strijd tegen Piet en zijn klok winnen.

Benito Sarrechia en Domien Kuijpers wilden elkaar niet teveel pijn doen wat in remise uitmondde. Na 23…Lxh3 stond herman De Wel tegen Jaak Berben duidelijk beter, maar hij moest toch nog tot zet 77 wachten eer Jaak de strijdbijl neerlegde.

Johnny Cleuren liet niet toe dat Leander Laruelle hem na 1…e6 in een Hollander zou lokken en koos voor Frans, maar het leverde hem ook niet veel op. Geri Schols bleef trouw aan zijn Engels en zette voldoende druk bij Roger Jacobs wat tot winst leidde. Fernand Jordens en Krista Dethier speelden op het scherp van de snee, maar toen Fernand in beter stelling kwam werd er toch remise overeen gekomen.

Willem Maas en Heinz Bork losten elkaar van geen vin met ook remise tot gevolg. Na 14.Pg1 Pxg3 zat Ernesto Bigi tegen Sylvain Marmenout in een wurggreep waaruit hij niet meer kon ontsnappen. Leo Heylen en Hubert Monard leken rustig de tijd te zullen nemen, maar een te ijverige ruildrang van Hubert ondermijnde zijn stelling en zo kon Leo winnen.


Volgende LIK rondes

Geen evenementen gevonden.