In Landen werden we weer getrakteerd op lekkere taart!

Dat belette niet dat er stevig door werd geschaakt.  Op het eerste bord koos Freddy Charles tegen de Scandinaviër van Michel Vandecan voor een eindspel variant waartegen Michel geen goed weerwerk vond. Ook Robert Pools wilde niet in een eventuele voorbereiding van Luc Cornet tegen zijn Colle lopen en koos dan maar voor 1.a3, dus geen opening. Ondanks het feit dat Luc onverdroten ergens een opening zocht bleef de stelling potgesloten, met remise als gevolg.

Jos Berta die overgeschakeld is naar 1.e4 kreeg van Geri Schols een soort Pirc voorgeschoteld.  Maar Geri mocht ondervinden dat Jos nog nog steeds scherp van geest is. Herman De Wel moest tegen Daniel Vercauteren, maar die was er niet.  Dus deed Herman een toeristische wandeling.

André Rahier was er deze keer wel, maar kon tegen Piet Ulburghs zijn Siciliaan niet veel uitrichten met weer remise als gevolg.  Staf Plu moest met zwart tegen Robert Schuermans en koos voor een Najdorf Siciliaan, partij die door Robert weer van een glasheldere commentaar werd voorzien!

Hein Jacobs en Willy Swijsen verzeilden in een doorschuif Frans waar Hein duidelijk meer kaas had van gegeten dan Willy.  Hugo Meyermans trok tegen Luc Geerts goed zijn plan in een onregelmatige Stonewall tot hij met een paar slappe zetten zijn stelling om zeep hielp. Hubert Monard werd door Leander Laruelle uitgenodigd tot een Caro-Kann maar koos voor Oud Indisch wat hem niet zo goed bekwam. Leo Heylen kreeg clubmaat Jaak Berben tegen. Die trekt zich meestal niet veel van de openingkeus aan, maar speelde nu resoluut de Najdorf Siciliaan voor enkele zetten. Leo liet zich niet van zijn stuk brengen en bracht Jaak in moeilijkheden, die tot en met de laatste zet Leo naar winst konden leiden, toen ze tot remise besloten…

Fernand Jordens wilde tegen Roger Jacobs toch nog eens met Colle proberen. Roger die al een paar weken in een vormcrisis zit, kon het overzicht niet behouden en gaf plots een toren af.  Sylvain Marmenout kreeg van Krista Dethier een Caro-Kann voorgeschoteld. Krista miste enkele keren de goed voortzetting zodat Sylvain de buit kon binnen halen. Willem Maas en Ernesto Bigi raakten verwikkeld in een tweepaardenspel waarin Ernesto toch zijn doorzicht toonde en met het mooie schijnoffer 35… Pxe4! de doorbraak forceerde.


Volgende LIK rondes

Geen evenementen gevonden.