De derde ronde bracht ons naar Overpelt in ’t Pelterke.

Onder meer dankzij een vroeg Kerstgeschenk van Luc Cornet kon Freddy Charles onverwacht de koppositie innemen.

André Rahier botste tegen een Engelse muur van Leander Laruelle, met remise als gevolg. Maar tussen Herman De Wel en Luc Geerst ontspon zich een interessant gevecht in de Noteboom variant van het Slavisch waaruit Herman een punt puurde.

Piet Ulburghs liet zich niet afschrikken door de Blackmar-Diemer (die we vroeger meer van Leo Hovens te zien kregen) van Hein Jacobs, nam het pionoffer aan  en veroverde het volle punt bovenop! Anders was het gesteld in de partijen Robert Pools tegen Staf Plu en Roger Jacobs tegen Michel Vandecan.  Beide partijen werden vooruit gespeeld. Robert koos voor zijn geliefde Zuckertort en dat blijkt een lekkere taart te zijn.  Hoewel Staf zich goed verdedigde kwam in het eindspel de kwaliteit boven drijven. Roger daarentegen stormde  als een pletwals door de stelling van Michel; maar Michel hield het hoofd koel en de klok in de gaten.  Dit laatste kwam goed van pas.

Robert Schuermans moest met zwart tegen Jos Berta.  Jos koos voor een Colle opstelling waardoor Robert zijn Benoni moest thuis laten.  Doch stilaan maar zeker vond Robert zijn weg die helemaal vrij werd gemaakt door het wat te optimistiche 27.Dg4 van Jos.

Daniel Vercauteren koos tegen Hugo Meyermans voor de Bird die al snel uit de theorie ging.  Dankzij een paar zwakke zetten in de openingsfase van Hugo kon Daniel het iniatief grijpen, wat hij niet meer loste. Leo Heylen en Geri Schols leverden een redelijk evenwichtige strijd die op het einde toch gunstig afliep voor Geri.

Voor Hubert Monard bleek Jaak Berben een nog te grote hindernis om te overwinnen.  Willy Swijsen en Heinz Bork vochten een broederstrijd uit die in het voordeel van Willy eindigde.

Sylvain Marmenout had terug zijn hakbijl gevonden tegen Fernand Jordens die dit jaar zijn draai maar niet kan vinden, met het logische gevolg.  Krista Dethier leek na voortreffelijke opening tegen Willem Maas een eerste overwinning te gaan halen, tot ze Willem zijn tegenkansen overzag.  Doch wie laatste lacht, lacht het best ; Willem verslikte zich in een matval. Het punt toch voor Krista!


Volgende LIK rondes

Back to top