Ronde 7 keerden we terug naar Tessenderlo. Slechts twee remises, wat betekent dat er stevig gestreden werd.

Robert Schuermans liet Piet Ulburghs geen schijn van kans. Piet kwam al dadelijk onder druk te staan na 8…Pa5 en herstelde zich er niet meer van. Was die 8ste zet voor zwart symbolisch? Ook Willy Swijsen zijn 8… b5 bleek een misser te zijn en de inzet van het eindoffensief voor Michel Vandecan. Met de Noteboom als verrassingswapen bracht een offensief ingestelde Herman De Wel Luc Geerts al snel op het verkeerde pad. De pionnen lawine compenseerde de achterstand in ontwikkeling. Moeilijker had Rudi Indemans het tegen Freddy Charles die na een raar begin toch nog voldoende tegenspel vond om pas na lange tijd in de totale verdrukking te komen.

Jos Berta en Robert Pools geraakten in een onverbiddelijke broederstrijd verwikkeld waarin Robert snel onder druk kwam te staan maar koppig volhield tot in het verre eindspel. Doch met slechts één vrijpion en toren slaagde Jos er toch in te winnen tegen paard en drie verbonden pionnen.

Jaak Berben begon tegen Heinz Bork met Piet Ulburghs zijn opening en dat leverde hem weinig op. Ook Roger Jacobs kon met een voor hem ongewoon 1.Pf3 geen vuist maken tegen Hubert Monard.

Met 16… b6?? Zou Daniël Vercauteren stukverlies lijden na 17.g3 ware het niet dat Benito Sarrecia zich wat vergiste. Zo kon Daniël door vechten en toch nog winnen.

Leo Heylen was de betere tegen Peter Vermeulen na wederzijdse fouten. Sylvain Marmenout toonde tegen Wim Bastiaansen dat hij niet altijd zijn hakbijl nodig heeft maar ook in het fijnere positiespel zijn man kan staan. De Philidor staat niet bekend als de meest solide opening voor zwart maar wit mag niet te passief spelen en zowel Ernesto Bigi als Johnny Cleuren namen het soms niet zo nauw met de fouten zodat hij die de laatste maakte verloor.

Koerier

Back to top