Met de tweede taartdag in Landen zijn we over de helft gekomen, wat ook wil zeggen een aantal boeiende partijen.

Op het eerste bord waren Michel Vandecan en Rudi Indemans zo bang van elkaar dat ze het zekere voor het onzekere kozen met remise als gevolg. Het is een zeldzaam gebeuren, maar Robert Schuermans zat nu op het tweede bord tegen een moedige Jos Berta. Jos koos in de Benoni voor een onregelmatige voortzetting die aan Robert kans gaf tot tactische verwikkelingen, die hij helemaal in zijn voordeel uitbuitte.

Peter Vermeulen kreeg tegen oude rivaal Herman De Wel geen voet van de grond en moest al snel het onderspit delven. Jaak Berben week al na de tweede zet van theoretische paden af, maar Freddy Charles kon toch zijn kwaliteitsoverschot niet tot winst brengen, dus ook remise.

Daniel Vercauteren liet zich vlak na de openingsfase tegen een altijd verraderlijke Piet Ulburghs verschalken na de uitvoering van een paar onnauwkeurige zetten wat hem het volle punt kostte.

Zowel Robert Pools als Luc Geerts en Benito Sarrechia hadden geen moeite met Ernesto Bigi, Sylvain Marmenout en Johnny Cleuren.

Willy Swijsen hield Wim Bastiaansen in een stevige Engelse houdgreep met winst voor Willy. Na een eerste kleine blunder 11.e4 geraakte Fernad Jordens helemaal zijn draad kwijt zodat Leo Heylen zegevierend uit de strijd kwam. Als laatste won Heinz Bork van Hubert Monard die nu samen met Fernand de rode vlag draagt.

Koerier

Back to top