De vierde ronde vond plaats in Lanklaar, de thuisbasis van Jaak Berben, wat betreft 50+ schaken toch.

Op het eerste bord was er de clash tussen Robert Schuermans en Michel Vandecan. Michel is een moeilijke klant voor Robert en dat was deze keer niet anders. De partij eindigde met een lichte plus remise in het voordeel van Michel.

Reeds op de achtste zet liet Luc Geerts zich tegen Rudi Indemans verleiden om een pionnetje te snoepen, wat desastreuze gevolgen zou hebben gehad als Rudi bij de pinken was geweest, maar gelukkig voor Luc was dat niet het geval en kon hij nog zestig zetten verder strijden!

Freddy Charles en Daniel Vercauteren dachten al snel dat partijen van anderen volgen ook boeiend kan zijn en besloten tot remise.

Jos Berta bleek nog niks van zijn positioneel inzicht verloren te hebben en speelde Sylvain Marmenout van het kastje naar de muur, met het gekende gevolg. Herman De Wel kon Benito Sarrechia gedurende gans de partij wel wat onder druk zetten maar het leek remise te worden toen Benito definitiif de de weg verloor in het labyrint. Een verbonden vrijpion voor Jaak Berben en twee hangende pionnen van Wim Bastiaansen waren voldoende om Jaak de overwinning te bezorgen. Piet Ulburghs bleek een te grote hap voor Johnny Cleuren, die het toch nog lang kon volhouden maar een vrijpionnen lawine maakte er een einde aan.

Een vos verlies soms wel zijn haar maan niet zijn streken, dat ondervond Heinz Bork tegen Peter Vermeulen. Peter liet na een slechte openingsfase van Heinz geen spaander heel van diens stelling.

Na een opeenstapeling van fouten trok Ernesto Bigi tegen Leo Heylen aan het langste eind. Hubert Monard kon geen vuist maken tegen Robert Pools die zo toch uitzicht krijgt op een waardige plaats in de rangschikking. Hoewel hij nog lang aanklampte liet Fernand Jordens toch nog gewillig naar het schavot leiden door Roger Jacobs die zo zijn eerste punt scoorde.

Koerier

Back to top