De derde ronde in Overpelt bracht al zware kanonnen tegenover elkaar.

Luc Geerts besloot tegen Robert Schuermans alle voorbereidingen uit de weg te gaan, maar kwam toch snel wat minder te staan nadat hij zijn dame op a7 pat zette, wat hem even later het punt kostte. Michel Vandecan haalde zijn duimschroeven boven en drukte Freddy Charles efficiënt plat.

Herman de Wel en Rudi Indemans leken op remise af te stevenen tot Herman het spoor bijster geraakte en Rudi gelegenheid gaf om zijn eindspel techniek te tonen.

Jaak Berben kon Jos Berta niet in verlegenheid brengen en geraakte stilaan in de verdrukking en Jos won overtuigend. Daniël Vercauteren kreeg met Ernesto Bigi een makkelijke opdracht voorgeschoteld. Ernesto liet zich gewillig naar de slachtbank leiden.

Nadat peter Vermeulen een mat in twee miste werd enkele zetten later remise overeen gekomen met Piet Ulburghs, ook Johnny Cleuren en Wim Bastiaansen vonden dat remise de juiste uitslag was voor hun partij en zo gebeurde ook. Benito Sarrechia kon nadat hij slecht uit de opening kwam, Fernand Jordens op een dwaalspoor brengen en zo toch de volle buit binnen halen.

Sylvain Marmenout pakte Heinz Bork hardhandig aan in de opening, maar moest toch nog lang vechten om het punt beet te krijgen. Nieuweling Larry Donaldson gaf Roger Jacobs direct een koekje van eigen deeg en trok na wederzijdse fouten het laken naar zich toe. Dat deed ook Leo Heylen, die profiteerde van een blunder van Hubert Monard.

Koerier

Back to top