19de LIMBURGS INDIVIDUEEL KAMPIOENSCHAP 50+ dag 1 (Hasselt, 16/11/2016)

Weer is een nieuw 50+ toernooi vertrokken. Helaas met een aantal vaste waarden (waaronder mezelf) die forfait moesten geven. Het aantal deelnemers is wat lager maar de kwaliteit telt.

Op algemene vraag van enkelen onder u (zoals Louis Verbeeck destijds zei in zijn shows) doe ik toch nog de verslagjes met hier en daar een soms pikante noot, maar nooit kwetsend bedoeld J.

Robert Schuermans kreeg met Benito Sarrchia voor de tweede keer dezelfde tegenstander in de eerste ronde. Het is bekend dat Robert niemand onderschat en dat levert hem meestal een goed resultaat op. Ik wil hem bij deze gelegenheid ook feliciteren met het internationaal succes van de Belgische seniorenploeg in de zomer! In tegenstelling met zijn gewoonte koos Robert voor de Aljechin en eigenlijk kon Benito al op voorhand de zegen gevraagd hebben. Ook Michel Vandecan rolde als een pletwals door de stelling van Roger Jacobs met het gekende gevolg.

In de twee volgende partijen bleken de zwakkere spelers zich niet zomaar te laten vermurwen. Herman De Wel stond dan wel bijna gans de partij beter tegen een taaie Leo Heylen, winnen bleek toch nog andere koek, er moest voor gevochten worden.

Bij de partij van Rudi Indemans tegen Wim Bastiaansen kan ik het me een beetje voorstellen. Met meer dan 400 elo verschil zal Rudi zich in volle vertrouwen voor het bord gezet hebben. Echter na de 5de zet was er al een afwijking van Wim, die altijd moeilijk te verslaan is. In zijn gekende stijl zie ik Rudi denken hoe hij in de kortste keren brandhout van Wim's stelling kon maken. Doch dat denkwerk kost meestal veel tijd met als resultaat een verrassende remise, want Wim is ook een secure speler!!

Sylvain Marmenhout kreeg (onder normale omstandigheden) ook een taaie klant tegen met Robert Pools. Doch Robert ondervond nog hinder van een klein ongelukje en moest tegen een goed spelende Sylvain de duimen leggen.

De overige partijen brachten geen verassingen meer, de hoogst gerangschikte won steeds,met min of meer moeite.

 

Koerier

Back to top