In Landen werd ons dieet weer op de proef gesteld, maar we hebben er van genoten, van de lekkere taarten!

Aan de schaakborden werden we ook op de proef gesteld. Voor de eerste plaats was het al beslist, maar Robert Schuermans kon mits winst tegen Daniël Vercauteren zijn maximum veiligstellen, toch wel een uitzonderlijke prestatie. En die lukte hem. Daniël opende verrassend met 1.f4 in plaats van zijn gewone 1.Pc3, doch Robert deinsde er niet voor terug om dadelijk een pion te offeren in het From gambiet. Ondanks een snelle overgang naar het eindspel kon Daniël niet veem weerwerk bieden.

Voor de strijd om de tweede plaats in het toernooi kon er nog wel op een verrassing gerekend worden. Luc Geerts nam het tegen Domien Kuijpers op in een geweigerd Englund gambiet, destijds een specialiteit van Walter Decleir. Reeds na de derde zet zaten we buiten de theorie, Luc hield het hoofd koel en won, waarmee hij schitterend op de tweede plaats eindigt. Na een klein foutje in de openingsfase van Freddy Charles kreeg Michel Vandecan greep op de stelling en liet die niet meer los.

Robert Pools koos voor een stonewall aanval, maar Piet Umburghs verdedigde zich goed, zodat remise een billijke uitslag was. Benito Sarrechia liet als een sneltrein door de zwakke stelling van Roger Jacobs, terwijl Leo Heylen ondanks moedig verzet de druk van Jos Berta niet kon weerstaan.

Jaak Berben was zijn kluts kwijt tegen Guy Hermans die ze gevonden had. Roger Hoebrechts en Peter Vermeulen kregen met Leander Laruelle en Willy Swijsen iets te veel tegenstand te verwerken. Ook Fernand Jordens en Sylvain Marmenout lieten de kaas niet van hun brood halen door Ernesto Bigi en Hubert Monard. De held van de dag was weer Heinz Bork die de blunder 13.Txe3 van José Conard dadelijk afstrafte en zo het volle punt binnen rijfde.

Het toernooi zit er op, ’t was weer fijn dankzij jullie allen, we hopen volgend jaar julli terug er te kunnen ontmoeten. Hopelijk kunnen Willy, Herman en Fortunate dan wel het ganse toernooi meespelen.

Hartelijk dank aan Jos en Luc voor de vlekkeloze organisatie!

 

Koerier

Back to top