Gelukkig vallen de rondes van Hasselt en Landen niet na elkaar of we werden zo dik als een varken met al die lekkere taarten J. Iedereen was weer op post voor de reeds vierde ronde.

Robert Schuermans vloog als een wervelwind door de Aljechin van Guy Hermans die zijn opening een beetje overspeelde. Guy vergat dat het de tijd van de jacht op groot wild is. Domien Kuijpers en Michel Vandecan gaven elkaar geen duimbreed toe met remise als gevolg. Luc Geerts koos voor een soort Torre opstelling, waartegen Jos Berta zich in het begin goed gewapend had, doch al snel verloor hij de pedalen, doch niet zonder Luc het vuur nog aan de schenen te leggen. Luc bleek de koelbloedigste en won. Leander Laruelle kreeg van José Conard hetzelfde antwoord als vorige keer en mocht al blij zijn met de remise.

Piet Ulburghs en Jaak Berben vochten gedurende lange uren met wisselende kansen, maar Piet liet niet af en wist Jaak uiteindelijk te verschalken. Toen Fernand Jordens na een misser van Daniël Vercauteren terug sloeg was Daniël gelukkig dat Fernand al snel het juiste pad verloor en ook de partij. Ook Robert Pools kreeg hulp van Benito Sarrechia, die niet goed wist of hij nu Hollands dan wel Dame Indisch zou spelen.

Willy Lenaerts liet Fortunato Conte niet ontsnappen en ook Freddy Charles wist, ondanks enkele foutjes toch wel raad met Roger Hoebrechts. Die andere Roger, Jacobs kreeg het iets moeilijker tegen Sylvain Marmenout. Doch Sylvain zette pardoes een toren in en dat was er teveel aan. Met weeral secuur spel wist Leo Heylen de stelling van Ernesto Bigi aan het wankelen te brengen en zo de buit binnen te halen. De partij tussen Heinz Bork en Peter Vermeulen zou, na een paar serieuze missers van Peter gemakkelijk door Heinz gewonnen worden, ware het niet dat Heinz juist op de laatset zet een verliezende blunder deed. Peter had zich echter al met de nederlaag verzoend en gaf op! Willy Swijsen staat onder zijn waarde gerangschikt op dit ogenblik en dat ondervond Hubert Monard.

We wensen Luc een vruchtbaar vervolg van zijn project toe en wachten hem ongeduldig op tijdens het vervolg van ons toernooi.


Volgende LIK rondes