Individueel

SK Benelux Paal trekt zich op gang met snelschaakkampioenschap

Vrijdag 3 september werden de schaakborden van schaakkring Benelux Paal opnieuw van onder het stof gehaald. Dit voor de eerste schaakactiviteit sinds maart 2020. Anderhalf jaar later besloten we toch opnieuw te starten met een snelschaaktoernooi.

Zelfs voor spelers die zoals ikzelf al 25 jaren in clubverband schaken, was het een enorm spannend moment. We gingen nog eens een avond schaken.

In totaal zakten 16 deelnemers van Paal en van … Lees het volledige artikel: 177 woorden

Jef Coolen Zomerblitz

Op 30 juli 2021 ging het eerste Limburgse tornooi sinds het coronatijdperk door. KHSC O'Kelly organiseerde haar 13de Jef Coolen Zomerblitz. Speeltempo: 3 minuten + 2 sec/zet. Er waren maar liefst 46 deelnemers voor 15 partijen. En of er schaakgoesting was! O'Kelly was zoals steeds talrijk vertegenwoordigd, maar ook ChessLooks Lier daagde op met 7 spelers. Paul Coolen - zoon van - leidde het tornooi in om 20.00 u. Wedstrijdleider … Lees het volledige artikel: 247 woorden

Zomerblitz van Hasselt eerste open toernooi in Limburg

Nu dat meer en meer clubs hun schaaklokalen opnieuw openen, zullen er ook meer toernooien zijn.

In Limburg heeft schaakclub O'Kelly de primeur om het eerste open toernooi te organiseren. Zij zijn blij om na bijna anderhalf jaar inactiviteit iedereen te mogen ontvangen op haar traditionele Zomerblitz, wat beter bekend is onder de naam van de Memorial Jef Coolen.

Meer informatie over dit toernooi (vooral hoe zich aan te melden) vind je hier.

Tot binnenkort. 

 

MSK-Dilsen opende opnieuw haar schaakdeuren

Afgelopen vrijdag, 18/06/2021, opende MSK-Dilsen haar schaakdeuren na bijna anderhalf jaar inactiviteit met het 5-rondig MSK Zomertoernooi. Voorzitter Hein Jacobs had op voorhand uitgemeten en kwam tot de conclusie dat het lokaal geschikt was voor zeker 7 borden waarbij elk bord op 1,5 meter afstand van elkaar stond. Hierdoor konden er aan dit toernooi 14 of 15 spelers deelnemen. Aangezien de lokale club nog maar 13 spelers heeft (waarvan er … Lees het volledige artikel: 247 woorden

Subcategorieën

Back to top