LIC

De uitslagen van de eerste ronde en de stand na ronde 1 zijn gepubliceerd.

De paringen van de tweede ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld in het weekend van vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober 2021.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender. Hier is iets aan gewijzigd. Op vraag van Hasselt heeft deze club een vijfde ploeg ingeschreven. Geen enkele club heeft zich hiertegen verzet. Concreet valt de bye dus weg en speelt Hasselt 5 op deze plaats. De ontmoeting Hasselt 5 - Pelt 3 wordt niet meer gespeeld en blijft dus 0-12.

Op vrijdag 3 mei stond de gemeenschappelijke 9de ronde van de Limburgse Interclubs geprogrammeerd. Zoals steeds was the place to be KA+ te Hasselt. Robert Pools en de zijnen hadden er weer alles aan gedaan om er een feest van te maken: de vernieuwde speelzaal was goed ingericht en de bar was goed gevuld, wat wil een schaker meer? Nogmaals een hartelijke dank aan al die Hasseltse vrijwilligers.

Voor aanvang van de ronde waren er wel al een aantal zekerheden. Pelt 1 ging Limburgs kampioen worden, Eisden 3 zakte uit 2de afdeling en NLS 2 was kampioen in 3de afdeling. Daarnaast waren er ook enkele mirakels nodig als Hasselt 1 niet zou degraderen uit eerste afdeling en als Pelt 2 geen kampioen zou spelen in tweede afdeling. Voor al de rest moest er gespeeld worden. Dat neemt niet weg dat er toch een aantal verrassende wendingen waren die maakten dat heel deze avond zeer spannend verliep.

Mirakels zijn er niet geweest. M.a.w. Hasselt 1 degradeert en Pelt 2 werd kampioen. Maar ver(r)assingen waren er zeker. In de eerste plaats speelde Landen 1 in een rechtstreeks duel met Eisden 2 voor de tweede degradatieplaats. Eisden 2 had een bonus van 5 bordpunten maar ging toch kansloos onderuit met 11-5: Landen 1 gered en Eisden 2 zakt. Verder scoorde Genk 2 enorm goed tegen het veroordeelde Eisden 3 waardoor Genk 2 zelfs op de 2de promotieplaats eindigde. Vlijtingen behaalde een meer dan puik gelijkspel tegen leider (en kampioen) Pelt 2, maar omdat concurrent Heusden-Paal 2 haar beste score van het seizoen bewaard had tot deze laatste ronde, is Vlijtingen toch de tweede degradant van 2de afdeling. Tot slot zag het er lange tijd naar uit dat in derde afdeling Genk 3 de tweede promotieplaats zou nemen, maar door de maximumscore van St.-Truiden werd deze ploeg alsnog tweede.

Proficiat aan alle kampioenen en promovendi. Volgend jaar beter en vooral revanche voor de andere ploegen.

De uitslagen van deze negende ronde alsook de eindstand staan gepubliceerd. Daarnaast vinden jullie in bijlage de excelfile waarin heel het seizoen instaat.

Tot slot nog meedelen dat op vrijdag 10 mei in Lommel de eerste (van twee) Limburgse ploegenrapidavonden gespeeld wordt. Clubs kunnen hun ploegen van 4 deelnemers aan mij doorgeven. De volgende ploegenrapidavond vindt plaats op vrijdag 17 mei. Helaas heb ik gisteren vernomen dat dit niet op de aangeduide plaats (Heusden) kan doorgaan. Kandidaten mogen zich altijd bij mij komen melden;

De uitslagen van de achtste ronde en de stand na ronde 8 zijn gepubliceerd.

De paringen van de negende en laatste ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt GEMEENSCHAPPELIJK gespeeld op vrijdag 3 mei 2019 te KA+ Hasselt (Capucienenstraat 28).

Alle ploegen dienen uiterlijk tegen donderdag 2 mei hun ploegopstelling door te geven aan de toernooileider zodat de start van deze ronde vlot kan plaatsvinden.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender.

De uitslagen van de zevende ronde en de stand na ronde 7 zijn gepubliceerd.

De paringen van de achtste ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld in het weekend van vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2019.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender.

De uitslagen van de zesde ronde en de stand na ronde 6 zijn gepubliceerd.

De paringen van de zevende ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld in het weekend van vrijdag 1 en zaterdag 2 maart 2019.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender.

De uitslagen van de vijfde ronde en de stand na ronde 5 zijn gepubliceerd.

De paringen van de zesde ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld in het weekend van vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019.

In bijgevoegde uitslagen-excelfile vinden jullie dezelfde gegevens, alsook de allerlaatste versie van de spelerslijst en van de kalender.

Volgende LIC rondes

25 februari 2022 19:30 – 26 februari 2022 23:30

18 maart 2022 19:30 – 19 maart 2022 23:30

29 april 2022 19:30 – 30 april 2022 23:30