Op vrijdag 27 augustus stond de vriendschappelijke match tussen MSK-Dilsen en SV Gardé gepland. SV Gardé is nog steeds de club van Leo Hovens, die een aantal jaren geleden is verhuisd naar Geistingen en zo bij de schaakclub van MSK-Dilsen is terechtgekomen. Uiteraard is ook onder zijn impuls deze jaarlijkse traditie tot stand gekomen, en dit nu reeds voor de vierde maal. De eerste maal in Maarheeze (dit ligt onder Eindhoven) kon MSK-Dilsen nog een 5-5-gelijkspel uit de brand slepen. Maar de twee volgende keren (in Dilsen en daarna in Maarheeze) werd er verloren. En ook op voorhand werd de kans klein geacht om nu in het Cultureel Centrum te Dilsen een gelijkspel of meer te behalen.

Naast Leo Hovens daagden nog 8 andere (sterke) Gardé-spelers op. Bij de thuisspelers die zonder Leo, maar met een gastspeler, met 11 waren, zorgden Jaak Berben en Eddy Verkissen voor een voortreffelijke drankaanbod en versnapperingen: de verse Limburgsr vlaaien werden door iedereen goed gesmaakt. Dus werd er gespeeld over 9 borden waarbij de bezoekers wit kregen op de oneven borden. Het speeltempo werd bepaald op 1,5 QPF.

Voorzitter Jaak Berben verwoordde het goed in zijn openingsspeech: "deelnemen is belangrijker dan winnen". Maar dat het zo'n pandoering zou worden had niemand (hij incluis) verwacht: 1-8. Voor de twee remises zorgden Tony Hendrikx en Geri Schols. Er had zeker iets meer ingezeten op enkele borden maar de overwinning is zeker verdiend. In zijn slottoespraak keek Jaak al naar volgend jaar: als er een aantal sterkhouders (zoals Leo) terug zouden meespelen, dan zouden ze zeker kans maken om ... minder zwaar te verliezen.

Het belangrijkste was dat iedereen (winnaars en verliezers) zich goed geamuseerd hebben. Kortom zeker en vast een geslaagde avond.

Koerier

Back to top