Afgelopen zaterdag, 29/10/2022, vond in CC Houthalen-Oost de eerste dag van het Limburgs Jeugdkampioenschap plaats. Uiteindelijk schreven zich 29 kinderen in verdeeld over 6 groepen (2 -20; 3 -16; 8 -14; 9 -12; 5 -10; 2 -8). Inderdaad, een beetje een tegenvallende opkomst als je weet dat er in totaal al 72 aangesloten Limburgse jeugdspelers zijn en er in dit toernooi ook 8 G-licenties meespelen. Daarom mijn vraag waar de Limburgse jeugd naartoe is.

De 4 oudste groepen speelden samen in één reeks Zwitsers 4 rondes. Cadet Lars Lehaen (Houthalen-Oost) heeft als enige het maximum en staat een punt voor op een kwartet. Hier kunnen jullie de stand en de gespeelde uitslagen raadplegen.

De twee jongste groepen speelden samen in één reeks Round Robin ook 4 rondes. De pionnen Sjoerd Oelmeijer en Rune Algera hebben hier nog het maximum met 1 punt voorsprong op Tim Rubens. Hier kunnen jullie de stand en de gespeelde uitslagen raadplegen.

De voorlopige paringen zijn ook te zien. Uiteraard kunnen deze nog veranderen. Er wordt gevraagd aan de spelers om als er afmeldingen zou zijn voor zaterdag (of beter: indien er nieuwe spelers nog zouden willen meedoen), dit zo snel mogelijk door te geven aan de toernooileider Luc Cornet.

Hier kunnen jullie de partijen zien.