De 31ste editie van het NATO Chess Championship, dat plaats vond van 11 oktober 2021 tot en met 15 oktober 2021 in Floreal Blankenberge, werd afgesloten met het NATO Blitz Tournament dat voor de gelegenheid eveneens opengesteld werd voor deelnemers buiten het klassiek kampioenschap.
Gezien de locatie werd er niet echt gerekend op deelnemers vanuit het oosten, maar uiteindelijk kwam Wessel Van Kessel de Limburgse kleuren toch wel dapper verdedigen in het voor hem ondertussen niet meer zo verre West-Vlaanderen.

Na winst tegen Lauri Allman (Estland) en Jamal Ferdaoui (België), wist Wessel Van Kessel in de derde ronde ook het laken naar zich toe te trekken tegen de topspeler van het Belgian Military Chess Team (FM Fabrice Wantiez).
Winst tegen één NATO-Schaakkampioen (Fabrice won het kampioenschap in 2012 te Brest) was blijkbaar niet genoeg en in de vierde ronde moest de voormalige Belgische NATO-Schaakkampioen van 1990 (FM Gunter Deleyn – Oslo) ook zijn meedere erkennen in de Lommelaar.

Met remises tegen Igor Mestek (Slovenië) en FM Robert Stein (Duitsland) in respectievelijk de vijfde en de zesde ronde, wist Wessel Van Kessel zich voor de pauze nog te handhaven in de top van het klassement.
De Limburger bleek na de pauze echter niet onverslaanbaar te zijn, want Marcin Pietruszweski (Polen) en FM Finn Pedersen (Denemarken) snoepten kostbare punten af van Wessel Van Kessel en verwezen hem na de achtste ronde naar de subtop van het klassement.

Met winst in de negende ronde tegen Luigi Delfino (Italië) probeerde Wessel Van Kessel nog aan te klampen, maar toen kwam hij in de voorlaatste ronde het “Wonder” Dutré uit België tegen…
Vermoedelijk volledig moegestreden, sloot Wessel Van Kessel het NATO Blitz Tournament af met een verliespartij tegen Enzo Tommasini (Italië).

De moedige Limburgse krijger geraakte hierdoor net niet bij de eerste 25 in het eindklassement, maar mag volgens Belgian Military Chess Club vzw wel terecht fier zijn op zijn geleverde prestatie!!!

Algemene informatie over het NATO Chess Championship 2021
https://militarychess.be/ncc-2021/tournament/

Individueel klassement van het NATO Chess Championship 2021
https://militarychess.be/wp-content/uploads/2021/10/2021_ncc-2021_tournament_Standings_R7.pdf

Ploegenklassement van het NATO Chess Championship 2021
https://militarychess.be/wp-content/uploads/2021/10/2021_ncc-2021_tournament_TeamsStandings_R7.pdf

NATO Blitz Tournament
https://militarychess.be/wp-content/uploads/2021/10/2021_ncc-2021_tournament_Blitz_Standings_and_Results.pdf