Van 17 tot 25 september werd het European Chess Club Cup voor zowel het open als de dames gespeeld in Struga (Noord-Macedonië). De enige Belgische ploeg die meespeelde, was Schachfreunde Wirtzfeld met onder andere kersvers GM Daniel Dardha. Echter ook de Nederlandse ploeg Zuid-Limburg deed mee en hier speelden een aantal bekende namen mee zoals FM Jelle Sarrau (Heusden), FM Lennert Lenaerts (Genk), FM Ruud Van Meegen (Eisden), CM Luc Zimmermann (vroeger lid van Juventus) en CM Marcel Winkels (vroeger lid van Genk).

In de derde ronde speelde Jelle tegen niet minder dan wereldkampioen Magnus Carlsen. Dat Jelle in bloedvorm was, bewees hij door eind augustus al Belgisch Rapidkampioen te worden (voor GM Mher Hovhannisian) en onlangs won hij nog het 9de Eurode Open te Kerkrade. En ook tegen Magnus had hij zeer lang zicht op een remise. Ziehier zijn partij.

Uiteindelijk behaalde Jelle er zijn eerste IM-norm: hij behaalde 4 op 7 tegen 4 GM's, 2 IM's en 1 FM op het eerste bord van Zuid-Limburg. Dit is gewoon één punt overscore (wat eigenlijk wil zeggen dat deze norm telt als zijnde 8 partijen. Kortom een prachtig prestatie. Proficiat Jelle.

In bijlage de ontvangen IM-norm.