Op zondag 19/09/2021 werd het 25ste Michel Szostek Memorial gehouden, het toernooi dat in de volksmond bekend staat dat langs de snookertafels gespeeld wordt. Wegens Corona was er in 2020 geen editie kunnen plaats vinden en dit had ook nog zijn sporen nagelaten op het deelnemersveld. Waar er de laatste keer (in 2019) nog 57 deelnemers waren, waren er nu slechts 33. Maar de kwaliteit was er nog steeds, onder aanvoering van FM Jozef Simenon die zijn titel van vorige keer wou verlengen. Anderzijds viel op dat er negen niet-geklasseerde spelers aan meededen (en niet alleen jeugdspelers) wat ook duidt dat er een nieuwe lichting van spelers is.

In de eerste en de tweede rondes waren er geen verrassingen op een paar remises na. In de derde ronde speelden de 6 ongeslagen leiders tegen mekaar en hier vielen twee verrassingen. Topseed Fabian Miesen verloor van clugbenoot Gino De Mon (Eisden) en Jozef Simenon (Eisden) liet zich vorken door Lennert Bex (Hasselt). Aangevuld met Mark Meijers (Heinsberg) na winst op Jimmy Geboers waren er dus drie leiders. Dit werd herleid naar twee na de vierde ronde nadat Mark Gino versloeg en ook Lennert won. De onderlinge confrontatie in ronde 5 werd gewonnen door Lennert. Hij stond één punt voor op het drietal Jozef, Mark en Nicola Grecuccio (Houthalen-Oost). Toen Lennert ook in ronde 6 won van Nicola en Jozef van Mark won, waren er nog maar twee titelkandidaten: Lennert met één punt voorsprong op Jozef. Als Lennert niet verloor was hij kampioen en zelfs als hij verloor, had hij nog kans wegens zijn Sonneborn-Berger scheidingspunten in het geval Jozef zou winnen. Lennert verloor van Fabian en ook Jozef won van Jimmy Geboers (NLS). En toen ook het eerste scheidingssysteem een gelijke stand aangaf tussen Lennert en Jozef, was het tweede scheidingssysteem doorslaggevend: voortschrijding. Hierdoor werd Lennert als toernooiwinnaar uitgesproken.

In de prijsuitreiking werden eerst alle fleswinnaars (voor iedere ronde 3) naar voren geroepen. Vervolgens werden Jorgo (de eigenaar van Snooker Sports) en Cathy in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun goede zorgen van Schaakclub De Nieuwe Toren. Vervolgens konden de categoriewinnaars hun naturaprijzen ophalen en kregen de toernooiwinnaars hun geldprijzen.

Kortom een mooie dag met allemaal winnaars en zoals altijd in Maasmechelen, de afwezigen hebben ongelijk.

Jullie kunnen de eindrangschikking en het toernooiverloop zien, alsook in bijlage de prijswinnaars en het palmares van de 25 jaren.