De tweede ronde, traditioneel in Tessenderlo.

Luc Geerts mocht zich meten met Robert Schuermans.  Luc stoort zich niet aan die paar honderd elotjes minder en weerde zich flink.  Robert kreeg de overwinning niet op een schoteltje, maar moest ervoor vechten.

Freddy Charles en Michel Vandecan leverden een onderlinge veldslag die ze met remise besloten hoewel Freddy iets beter stond op het einde. Piet Ulburghs was vergeten dat er geschaakt werd en werd door Luc in allerijl opgetrommeld. Domien Kuijpers was zo sportief om te wachten. Vredelievend als ze waren eindigde hun partij ook met remise.

Daniel Vercauteren opende tegen Herman De Wel met een vogeltje dat vrolijk rondfladderde en een beetje vergat dat er ook kon op winst gespeeld worden. Hein Jacobs trakteerde Benito Sarrechia op een Morra gambiet, waarvan Benito de knepen niet goed kende, met als gevolg dat hij van het bord geveegd werd.

Krista Dethier, die door haar bye van de eerste ronde, in de eerste helft van de tabel stond, kreeg met clubgenoot Jos Berta een flinke brok tegen. Jos die nog wat in hogere sferen vertoefde na zijn overwinning vorige keer onderschatte Krista serieus en mocht van geluk spreken dat hij er met remise vanaf kwam.

Luc Cornet had aan Fernand Jordens ook een flinke kluif, maar het te optimistisch loperoffer van Fernand bracht Luc in een zetel naar de eindmeet. Hubert Monard speelde tegen Robert Pools een goede partij, maar op cruciale punten kwam hij wat tekort.

Jan Segers en Philippe Kortzorg speelden, met een in Limburg zeer populaire Londen, een typische partij van: wie de laatste fout maakt verliest en dat was Jan.  Proficiat Philippe om te blijven geloven in je kansen!

Rudi Indemans schotelde Sylvain Marmenout een scherpe Wener voor. Sylvain haalde snel zijn hakbijl te voorschijn, maar Rudi liet zich ook niet onbetuigd wat resulteerde in een snelle winst voor Rudi die zich zo rehabiliteerde.

Leo Heylen verraste Leander Laruelle met de Tsjigorin variant in het Frans. Leander verloor helemaal het noorden en Leo zou zeker winnen ware het niet dat hij zijn vrijpion op de zevende rij weg blunderde.  Zo ontsnapte Leander met een zeer gevlijde remise.  Het onderwerp penning bleek in de partij Geri Schols tegen Willem Maas van zeer groot belang. Geri won wel snel de kwaliteit, maar overschatte zijn stelling met 9.d4 wat hem in verloren toestand bracht.  Willem maakte het keurig af!

Jaak Berben kreeg met Johnny Cleuren een haalbare tegenstander, zeker toen Johnny een paar zwakke zetten uit zijn mouw schudde. Roger Jacobs en Heinz Bork speelden een gelijk opgaande partij tot Heinz een verkeerd loper offer op b4 deed.  Daarna was het voor Roger een zaak om geen stomme dingen te doen.

Tot de 18de zet leek de partij Ernesto Bigi tegen André Corstjens gelijk te zullen eindigen, maar toen beging Ernesto een paar zware blunders die hem naar de afgrond brachten.