Met weer lekkere taart in Landen eindigde ons jaarlijks toernooi.

Het was nog spannend wie met de toernooizege zou gaan lopen, maar toen Michel Vandecan zijn laatste kans op remise 54.Tf3! tegen Robert Schuermans liet liggen bleef Robert, ondanks één ongewilde afwezigheid, alleen aan de kop staan.  Proficiat Robert!

Herman De Wel en Jos Berta benaderden elkaar als twee spinnen, bang om gebeten te worden, met remise als gevolg. Luc Geerts en Freddy Charles gaven er al na 10 zetten de brui aan.

Luc Cornet koos tegen Piet Ulburghs zijn e6 Siciliaan voor zijn geliefde 2.c3 en dat legde hem geen windeieren nadat hij al snel naar een gunstig eindspel afwikkelde. Na een partij met wisselende kansen tussen Staf Plu en Geri Schols gaf Staf Geri na 51.Tb1 kans tot een onweerlegbare mataanval met Df4+, waarna Staf kon inpakken.

Ook Leo Heylen weerde zich flink tegen André Rahier, maar met 28.Txe5 gaf hij een mooie stelling uit handen. Met een From gambiet tegen de Bird van Daniel Vercauteren wilde Hein Jacobs wat leven in de brouwerij brengen, wat ook aardig lukte tot Daniel besloot tot zetherhaling.

Jaak Berben kon tegen Sylvain Marmenout zijn partij mooi opbouwen, maar in het midden ontsnapte Syvain ei zo na doch Jaak herpakte zich en won.

Fernand Jordens wist tegen de Fort Knox van Hugo Meyermans niet hoe hij zich moest door de muur beuken. Uit een schijnbaar passief begin wist Hugo uit de greep van Fernand ontsnappen en het laken nog naar zich toe te trekken. Na een goed openingsspel beging Krista Dethier een foutje, wat voldoende bleek voor Hubert Monard (de revelatie van ons toernooi) wat hem mooi in de helft van de rangschikking deed belanden.  Willem Maas en Willy Swijsen vonden geen van beide een opening in de stellingen en besloten tot remise.

Leander Laruelle mocht blij zijn dat Ernesto Bigi op het einde druk naar zijn kluts zocht zodat het nog tot een onverdiende remise kwam.  Ook Roger Jacobs en Heinz Bork vonden dat remise voldoende was om te eindigen.

Koerier

Back to top