Ronde zeven terug in Tessenderlo. Het toernooi einde komt in zicht en de spanning stijgt.  Met vier zijn ze nog de kanshebbers op de eindzege.

Die spanning was onder andere ook te zien in de partij tussen Luc Cornet en Herman de Wel, waarbij het lange tijd erop leek dat Luc het laken naar zich toe zou trekken, maar Herman hield het been stijf en maakte gebruik van enkele eindspel missertjes van Luc om zelfs nog te winnen!

Nadat Freddy Charles vorige ronde blunderde deed Hein Jacobs hem nu een gelijkaardig kado. Piet Ulburghs bleef met zijn Larsen bij zijn gewoon spel wat meer dan voldoende leek tegen Michel Vandecan die recht op het verlies zou afstevenen, ware het niet dat Piet zich plots liet mat zetten!!

Robert Pools koos met 1.a3 weer voor een originele opening tegen die andere Robert Schuermans, maar zelfs van die openingszet is wat te vinden (in mijn database 1700 partijen!).  Robert Schuermans koos voor een soort Grunfeld wat hem toch tot winst leidde.

André Rahier bleek tegen Jos Berta zijn Siciliaan niet goed in de hand te kunnen houden en Jos maakte daar dankbaar gebruik van. Jaak Berben koos tegen Luc Geerts eieren voor zijn geld en ze besloten tot remise.

Leo Heylen bood Leander Laruelle al snel een paar pionnen over als troostoffer, want er moesten ook nog wat kemels geschoten worden door Leander. Leo haalde daarna moeiteloos het punt binnen.

Daniel Vercauteren bleek tegen Sylvain Marmenout over een iets betere eindspeltechniek te bezitten, terwijl Hugo Meyrmans te ongeduldig was om in de aanval te gaan tegen Geri Schols.  Hugo botste op een muur en hield er een buil aan over. Heinz Bork peuterde zolang aan de verdediging van Ernesto Bigi tot die het begaf.

Fernand Jordens en Roger Jacobs vonden tegen Willem Maas en Krista Dethier iedereen om beurt mag blunderen als de uitslag maar gelijk blijft en zo was het ook.

Hubert Monard was ziek, zodat Staf Plu forfait kreeg.

Koerier

Back to top